Convocada la inscripció a la 18a edició del concurs musical Sona9

Inscripcions obertes fins al 15 d’abril al portal web de Sona9

El concurs musical Sona9 ha arribat a la majoria d’edat i es consolida com la plataforma de grups emergents més activa i la primera que abasta artistes de tots els territoris de parla catalana. El certamen està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat, Televisió de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Fundació SGAE i el patrocini d’Estrella Damm.
Les inscripcions per participar al Sona9 ja es poden realitzar a través del portal web www.sona9.cat, i estaran actives de l’1 de març al 15 d’abril de 2018. En aquesta nova edició, el Sona9 proposa un recorregut que mantindrà als grups i artistes seleccionats en actiu fins a la final del 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona a mesura que vagin superant les diferents fases.
El concurs celebrarà els concerts preliminars amb 12 classificats el mes de maig a Barcelona, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Igualment, es mantindrà i reforçarà la convocatòria de Palma i València amb els 3 grups selecionats respectivamet de les Balears i la Comunitat Valenciana, gràcies a la col·laboració del Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Palma i l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana.
En les semifinals el concurs inclourà els concerts al Mercat de Música Viva de Vic, BAM de Barcelona, Acústica de Figueres i Santa Tecla a Tarragona. A la recta final, els grups i solistes seleccionats hauran d’oferir un concert acústic a iCat FM i faran l’enregistrament d’un tema als estudis La Bucbonera.
El Sona9 valorarà especialment els artistes novells que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb el món de la música, i funciona com una eina de promoció i llançament per a molts dels grups que han passat pel concurs al llarg dels 18 anys de vida com Manel, Els Amics de les Arts, Macedònia, La iaia, Trau o Nyandú, entre d’altres.
NOVETATS DEL SONA9
Una de les grans novetats seran els tallers de creació, producció i assessorament musical que realitzaran les Cases de la Música de Catalunya amb els 18 grups classificats per als concerts preliminars. També a la recta final del Sona9, els 3 grups que accedeixin a l’última fase del concurs realitzaran un stage de producció de directe amb l’assessortament d’un director d’escena i un músic professional que els ajudarà a preparar la final del mes de novembre.
A més, la plataforma de serveis musicals La Cupula Music oferirà gratuitament la distribució digital a través d’una dotzena de plataformes com Spotify, iTunes o Deezer de les cançons presentades al concurs per part de les 18 bandes seleccionades en aquesta fase. Aquest servei tindrà la vigència d’un any.
Al llarg de les diverses fases del concurs, s’activarà un canal Sona9 a Youtube a través del qual es farà un seguiment exhaustiu del certamen a través de càpsules audiovisuals.
PREMIS DEL SONA9

  • Premi Sona9: S’atorgarà al guanyador del concurs i consta de la gravació i edició d’un disc amb un productor professional, una gira de concerts per Catalunya.
  • Premi Joventut: Gravació de quatre cançons en un estudi profesional, distribució digital de l’EP i una gira de concerts per Catalunya.
  • Premi Èxit: Gravació de dues cançons en un estudi profesional i distribució digital del single.
  • Premi de Votació Popular: 1.000 euros en material musical. Aquest premi es decidirà el mateix dia de la final, de manera que els tres finalistes podran optar-hi gràcies al vot del públic.

Com a novetat destacada s’afegeix també el Premi Cases de la Música, que s’atorgarà al grup amb més projecció de futur seleccionat entre els 18 grups classificats a la fase preliminar del Sona9. Aquest premi, consisteix en un programa de tutoria anomenat Incubadora Musical, que inclourà un pack d’accions adreçades a que els grups o solistes puguin fer un salt qualitatiu en la seva carrera musical.
PALAMARÈS DEL SONA9

Els guanyadors de les darreres edicions dels Sona9 han estat:
2017 — SENYOR OCA
2016 — LAKASTE
2015 — EST OEST
2014 — TRAU
2013 — COPA LOTUS
2012 — EMPTY CAGE
2011 — NYANDÚ
2010 — LA IAIA

Etiquetes: