Conxita Garcia nova directora del cor del liceu

“Cal recuperar el gruix del Cor i vetllar pel seu equilibri reforçant les cordes”

Conxita Garcia serà la nova directora del Cor del Gran Teatre del Liceu, segons ha decidit avui per unanimitat la comissió executiva del Teatre a proposta del mestre Josep Pons, director musical del Liceu. Vinculada al Liceu des de fa més de 10 anys, des del passat mes d’abril Garcia ha dirigit el Cor en substitució del mestre Peter Burian.

El nomenament expressa la clara aposta del Liceu per l’equip del Teatre i un cop més dóna l’oportunitat als mestres assistents d’ocupar la direcció del Cor. Així va ser amb José Luis Basso, qui va dirigir el Cor després de ser director assistent amb Romano Gandolfi i ara amb Conxita Garcia, qui va mestra assistent durant la direcció de William Spaulding i Basso.

A curt termini l’objectiu de Conxita Garcia amb el Cor és seguir la mateixa línia de treball establerta fa anys amb Gandolfi i que Basso havia continuat: “Cal recuperar el gruix del Cor i vetllar pel seu equilibri reforçant les cordes”, diu Garcia. El seu nomenament situa al nostre país per primer cop una dona en la direcció del cor d’un gran teatre d’òpera: “És un gran pas per al món coral de casa nostra”.

Nascuda a Barcelona, Conxita Garcia va realitzar els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de la seva ciutat natal, on es va especialitzar en cant, direcció Coral i direcció d’Orquestra. 

Va ser directora del Cor Jove de l’Orfeó Català des de la seva fundació el 1986 fins el 2003 i sots-directora de l’Orfeó Català (1989-1995) on va tenir l´oportunitat de treballar el repertori coral i simfònic-coral al costat de directors de reconegut prestigi internacional. Entre altres, també ha estat directora del Cor dels Amics de l’Òpera de Girona.

A més de la seva activitat musical com a directora, també ha realitzat tasques docents i ha estat Presidenta de la Federació Corals Joves de Catalunya, entitat que sota la seva presidència, va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya.

Ha dirigit nombrosos concerts al Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional de Madrid, Alemanya, Txèquia, Holanda i Noruega entre d’altres. I ha enregistrat diversos concerts en directe, per a la ràdio i la televisió.