Copa Lotus de Vilanova i la Geltrú guanya la tretzena edició del Sona 9

Morgat Morgat s'enduen el Premi Joventut i Llorer el Premi Èxit

Copa Lotus s’ha endut el primer premi del concurs Sona 9. A la final de la tretzena edició del concurs, celebrada a la sala Apolo de Barcelona, el grup de Vilanova i la Geltrú s’ha imposat a la formació de Banyoles Morgat Morgat, que s’ha endut el premi Joventut, i a la cantautora Llorer, guardonada amb el premi Èxit.
Copa Lotus són Marc Bala (veu, guitarra, harmònica), Vidal Soler (guitarra, mandolina i veus), Xavier Yerga (contrabaix, arpa de boca i veus) i Marc Benaiges (bateria). Practiquen un pop-folk amb cançons senzilles i directes, amb pinzellades de rock i country. Influenciats per artistes com The Beach Boys, The Byrds o George Harrison, el grup del Garraf s’ha endut el primer premi del concurs en una final molt disputada. El jurat ha destacat el nivell de tots tres grups, que han demostrat tenir un directe molt treballat.
El Premi Sona 9 suposa l’enregistrament i edició d’un disc amb un productor professional, la gravació d’un videoclip, la portada de la revista Enderrock de l’agost del 2014 i una minigira de cinc concerts remunerats en festivals musicals com la Fira de Música al Carrer de Vila-seca, l’Acústica de Figueres o el Mercat de Música Viva de Vic.
El segon classificat, Morgat Morgat, s’endú el premi Joventut. Tindrà l’oportunitat de gravar un CD/EP amb quatre cançons i farà una gira promocional de tres concerts. El grup, format per Ramon Prats (bateria), Lluís Busquets (baix), Narcís Torrent (veus i guitarra), Xavi Teixidor (guitarra) i Jordi Torrent (veu i guitarra) provenen de Banyoles i formen una banda de rock desinhibida que reivindica els seus gustos per divertir a tots aquells que els escoltin.
El tercer classificat, Llorer, s’endú el premi Èxit, consistent en 2.000 euros en material musical. La formació barcelonina està encapçalada per la cantant, compositora i guitarrista Laura Forner, i practica una proposta a mig camí entre el rock i el fok amb ressonàncies de grups com PJ Harvey o Patti Smith.
A la festa final del Sona 9 2013, que ha estat conduïda pels periodistes Jofre Font i Júlia Bertran del programa Ànima del 33, també s’han pogut veure els directes de Coriolà i Empty Cage, premis Joventut i Sona 9 del 2012.