Copenhaguen, de Michael Frayn, s'estrena al Centre d'Arts Escèniques de Reus

Posteriorment l'espectacle es representarà al Teatre de Salt

Copenhaguen, de Michael Frayn amb direcció de Ramon Simó, s’estrenarà el pròxim diumenge 27 de març al Teatre Fortuny de Reus, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre. Posteriorment, l’espectacle iniciarà una gira per diverses poblacions de Catalunya i es representarà, entre altres, el 2 d’abril al Teatre de Salt i  a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya, del 28 d’abril al 5 de juny.

Copenhaguen, una producció de Bitò Produccions, el Teatre Nacional de Catalunya i el Centre d’Arts Escèniques Reus, és un espectacle en dos actes i tres personatges que compta amb Pere Arquillué, Lluís Marco i Rosa Renom, tres primeres espases al servei D’un dels textos indispensables del teatre actual.


Una comèdia quàntica

Copenhaguen ens parla D’una enigmàtica trobada que va tenir lloc a la capital de Dinamarca L’any 1941. En plena Segona Guerra Mundial, el científic alemany Werner Heisenberg viatja a Copenhaguen i aprofita per visitar el seu antic mestre i vell amic, el físic danès Niels Bohr. Per quins motius Heisenberg arrisca la seva vida per mantenir una conversa amb Bohr? S?han fet moltes especulacions sobre el diàleg que van mantenir aquests dos premis Nobel de física. Una trobada que deixa molts interrogants i només una certesa: aquelles hores que van passar junts van distanciar-los definitivament.

Aquesta peça de Michael Frayn va ser estrenada a Londres L’any 1998 i es va convertir en un èxit immediat, confirmat per L’estrena a Broadway dos anys més tard i el Tony al millor text teatral de L’any. Des D’aleshores, Copenhaguen es considera un text de culte que s’emmarca dins la branca del teatre científic però que va molt més enllà i dibuixa una història apassionant plena de misteri sobre una conversa que podria haver canviat la història recent de la humanitat.

Peça en dos actes i tres personatges (Heisenberg, Bohr i la seva esposa Margrethe, que fa D’àrbitre del conflicte), aquesta producció compta amb Pere Arquillué, Lluís Marco i Rosa Renom, tres primeres espases al servei D’un dels textos indispensables del teatre actual.

L’espectacle es representarà

Diumenge, 27 de març, 21 h, Teatre Fortuny de Reus
Divendres, 1 d’abril, 21.30 h, Kursaal de Manresa
Dissabte, 2 d’abril, 21 h, Teatre de Salt
Divendres, 15 d’abril, 20 h, Teatre de Blanes
Del dijous 28 d’abril al diumenge 5 de juny, Sala Petita del TNC
Divendres, 10 de juny, 21.30h, Teatre Metropol de Tarragona
Dissabte, 11 de juny, 21 h, Teatre Principal, Vilanova i la Geltrú

Etiquetes: