El Cor Canta amb més de 140 cantants, es presenta a l’Auditori de Barcelona i a l’Auditori de Girona

S’estrenarà un Gloria encarregat a Albert Guinovart

Redacció.- El Cor Canta és un nou projecte coral format per més de 140 cantaires. De manera amateur però rodejats per grans professionals es presentaran en format concert els proper dissabte 23 de febrer a les 12.00 hores a l’Auditori de Barcelona i el diumenge 24 de febrer a l’Auditori de Girona a les 7 de la tarda.
EL COR CANTA és una associació coral creada el juliol de 2018, promoguda per un grup de cantants amateurs procedents del projecte CANTA amb l’OBC. L’associació té com a objectiu general adquirir la formació musical necessària que permeti al grup consolidar-se com una coral estable i situar-se com un dels cors referents del panorama musical català.
EL COR CANTA va anar a buscar els dos directors del projecte Canta amb l’OBC, Elisenda Carrasco i Pere Lluís Biosca però van posar una condició: que no fos un cor més, com els que, afortunadament, hi ha a Catalunya, sinó que fos un cor innovador, diferent i que aportés alguna cosa a la societat en general i artística en particular. I així és, essent un cor de més de 140 persones i interpretant repertori simfònico-coral.
Seguidament s’encarregà una obra a un compositor català de reconegut prestigi com és l’Albert Guinovart, que per l’ocasió ha escrit un Gloria. Complementa el Magnificat de John Rutter que s’interpretarà a la primera part. Tots ells estaran acompanyats per la reconeguda soprano Marta Mathéu i la GIOrquestra.
També s’ha presentat el Concurs Internacional de Composició d’Obres per a Cor i Orquestra. L’obra guanyadora en cada edició formarà part del programa del concert que se celebrarà la temporada següent. Amb aquesta proposta, EL COR CANTA es presenta com un projecte amb vocació de continuïtat en el temps.