Coreògrafs, ballarins i gestors culturals consensuen un document per al desenvolupament de la dansa a Catalunya

Junts per la Dansa, fruit de dos anys de treball de L'APdC, ha comptat amb la col·laboració de 400 professionals

Més de mig centenar de professionals de la dansa han presentat el document ‘Junts per la Dansa. Mesures per al desenvolupament de la Dansa a Catalunya’. Aquest document, elaborat per L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (ApdC) i adreçat fonamentalment a les administracions públiques locals, identifica cinc mesures: compromís i diàleg per part de L’administració pública; arribar a la ciutadania; exhibir, difondre i educar; formació de qualitat per a professionals; espais i equipaments de creació i producció; models de finançament sostenibles. S?ha elaborat durant dos anys per mitjà D’un procés de consulta i participació amb 400 professionals de la dansa i compta amb un ampli consens del sector.

Actes del Dia Internacional de la Dansa

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) també ha donat a conèixer els actes convocats avui divendres 29 D’abril i durant el cap de setmana a tot Catalunya amb motiu del Dia Internacional de la Dansa. La data commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), figura clau en la renovació del llenguatge coreogràfic.

Entre ells cal destacar les Jornades de debat “Difusió i educació: els reptes actuals de la dansa”, que tenen lloc el divendres 29 d’abril, entre les 9.30 i les 14h, a la Facultat de Geografia i Història de la UB. Tractaran un dels eixos més importants del document Junts per la dansa, i hi participaran professionals amb àmplia experiència en el sector que aportaran un debat crític a l’hora de plantejar propostes per a la millora de la difusió de la dansa en general. La ponència inaugural estarà a càrrec de Jorge Mur, Director del NOCTE, Festival Internacional de Artes Escénicas de Graus.

A la Fàbrica de Creació ?El Graner? a les 17.30 hores es farà una lectura ? ballada del missatge del Dia Internacional de la Dansa, a càrrec D’Anna Sánchez, vicepresidenta de L’APdC, i una acció de la plataforma CrIM (Creadors Independents en Moviment). Aquestes dues activitats, organitzades per L’APdC, s’afegeixen al centenar D’accions coreogràfiques i iniciatives de diversos col·lectius, espais i companyies del nostre país.

Etiquetes:
,