'Così fan tutte', el debut de Damiano Michieletto al Liceu

El Saló dels Miralls acollirà una reproducció del bar de l'escenografia durant els dies de funció

Così fan tutte, tercera i última col·laboració entre Wolfgang Amadeus Mozart i el llibretista Lorenzo Da Ponte, arriba al Gran Teatre del Liceu sota la direcció de Damiano Michieletto, que debuta al Liceu amb una proposta arriscada que s’ambienta en un hotel de luxe. El dramma giocoso, que es podrà veure del 20 al 30 de maig, està inspirada en textos de Boccaccio, Shakespeare i Cervantes, i compta amb la direcció musical del mestre Josep Pons. Els dos repartiments, molt equilibrats, destaquen per una presència de noves veus del país. 

Così fan tutte és una obra amb una aguda visió social de l’època que aborda d’una forma directa la lluita entre sexes, i específicament la infidelitat femenina. Mozart va plasmar en aquesta òpera un joc immoral sobre els sentiments i emocions dels protagonistes: les germanes Fiordiligi i Dorabella, i els respectius promesos Guglielmo i Ferrando. Sense oblidar el maquiavèl·lic Don Alfonso que embolica tota la trama amb una juguesca irreverent, i la seva aliada Despina, criada de les dues germanes. Els repartiments de l’òpera destaquen per apostar i promocionar a joves promeses catalanes: Gemma Coma-Alabert, Joan Martín-Royo, David Alegret i Anna Tobella; i de la resta de l’Estat: Maite Alberola, Maite Beaumont, Borja Quiza, Joel Prieto i Sabina Puértolas. Juliane Banse, Pietro Spagnoli i William Berger aporten el contrapunt internacional al Così.

Michieletto presenta, un Così fan tutte revisat, amb una posada en escena actual i majestuosa, un vestuari atrevit i una escenografia que destaca pel moviment giratori que trasllada a l’espectador a diverses estances d’un hotel on es produeixen tots els embolics possibles.

El Gran Teatre del Liceu proposa dues experiències úniques durant les representacions del Così fan tutte:

Amb la col·laboració de la ginebra Hendrick’s s’instal·larà al Saló dels Miralls una reproducció del bar de l’escenografia de l’òpera perquè els assistents es puguin sentir protagonistes durant l’entreacte, i un cop finalitzada la funció.

L’il·lustrador argentí Eduardo Relero, tot un gurú del 3D i l’streetart, després d’haver exposat les seves obres pels carrers de Nova York, Tòquio, Roma, Mèxic, entre moltes altres ciutats, proposa una instal·lació al vestíbul històric del Liceu perquè la gent hi interactuï durant la seva l’estada al Gran Teatre.