Cossetània publica 'Antònia Font. Robots innocents', sobre la banda de pop català més influent del segle XXI

El llibre és una coedició amb el Grup Enderrock, el segon de la Rockcol·lecció

Cossetània Edicions ha publicat el llibre ‘Antònia Font. Robots innocents’, sobre la banda de pop català més influent del segle XXI. L’obra sobre el grup mallorquí és una coedició amb el Grup Enderrock i s’inclou en una col·lecció de llibres dedicada a les formacions musicals més populars de la música catalana, la Rockol·lecció. ‘Sopa de cabra. No vull canviar de pell’ va encetar el recull el passat mes de setembre.
 
‘Antònia Font. Robots innocents’, obra de Joaquim Vilarnau, Helena Morén, Jordi Novell i Lluís Gendrau, inclou un repàs dels set discs del grup des que va aparèixer el seu primer treball el 1998, els detalls més importants de la seva trajectòria i les claus de l’èxit obtingut, amb les fotografies més representatives, i una entrevista als integrants de la banda. A més, s’hi poden trobar les opinions de Miqui Puig, Sisa, Sebastià Alzamora i fins i tot de la mateixa Antònia Font, “musa” del grup, i els acords d’algunes cançons.
 
Antònia Font, integrat per Pau Debon, Joan Miquel Oliver, Joan Roca, Jaume Manresa i Pere Debon, ha rebut dues vegades el prestigiós premi Puig-Porret, pels discs Alegria (2002) i Lamparetes (2011), a més d’altres premis i reconeixements a un estil molt personal, associat a un surrealisme amb influències del context mallorquí, que s’ha reinventat a cada nou disc. Les seves melodies minimalistes i les lletres quotidianes són capaces de transportar a través de les imatges que descriuen. Les referències a l’univers, al ciberespai, a robots i a altres éssers poc corrents que apareixen a moltes de les seves cançons fan pensar en un significat ocult i aporten dosis de misteri a l’imaginari del grup, però, com explica l’escriptor Sebastià Alzamora al llibre, tan sols descriuen la seva realitat.

Etiquetes: