Creacions artístiques des de la presó

El 4 de novembre comença el festival InOut

Al llarg del mes de novembre, a diversos espais de Catalunya es transitaran moltes fronteres físiques i mentals. InOut Festival, el Festival Europeu de Creacions Artístiques realitzades a la presó, tindrà lloc del 4 al 27, i posarà en circulació produccions teatrals i cinematogràfiques desenvolupades en contextos de tancament penitenciari, així com els seus processos de creació.

Es tracta D’un festival que transcorre dins i fora de la presó. D’aquesta manera, permet experimentar la presó com un espai de cinema o teatre, apostant pel poder transformador que això comporta. Per exemple, L’obra ?Lo que digo lo que hago?, que presenta la companyia de teatre-cinema de la presó de Quatre Camins, estrenarà i realitzarà una gira per centres penitenciaris dins el marc del InOut Festival. Diverses peces audiovisuals també tindran sessions D’exhibició en centres Penitenciaris. En ambdós casos hi hauran sessions D’accés lliure per al públic general.

InOut Festival proposa una programació basada en criteris de qualitat i singularitat, que també podrà ser visualitzada en diversos centres culturals. A més, disposa D’un apartat dirigit a professionals, el Laboratori, per a fomentar la reflexió pel que fa als impactes de les iniciatives D’Arts Escèniques i Transformació.

La mostra es durà a terme en diversos espais culturals i penitenciaris de Barcelona, la Roca del Vallès, Granollers, Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Esteve Sesrovires i Tarragona. Per acudir com a espectador a les presons serà necessari inscriure?s al blog del Festival. El blog també mostra com arribar-hi, informació detallada dels esdeveniments i disposa D’un espai per a les propostes i opinions del públic.

Etiquetes:
,