Cristina Clemente guanya a la final del VIII Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta

La dramaturga s’ha imposat a Marta Aran que, amb el text Puzles, ha quedat finalista

Redacció.- El públic de la Sala La Planeta, amb els seus vots, ha donat la victòria a Cristina Clemente a la final del VIII Torneig de Dramatúrgia Catalana celebrat avui dilluns 10 de desembre en el marc del Festival Temporada Alta. Cristina Clemente s’ha imposat a Marta Aran amb el seu relat M’he posat les ulleres de mirar carregadors, un text irònic  sobre la lluita feminista amb un diàleg entre carregadors i telèfons mòbils que discuteixen quina és la tasca més important entre ells dos, concloent que un no pot existir sense l’altre. David Verdaguer i Júlia Truyol han estat els encarregats d’interpretar el text d’Aran. La guanyadora s’endú un sopar al Celler de Can Roca.
Des del 8 d’octubre, s’han dut a terme quatre combats i dues semifinalson vuit dramaturgs han presentat, amb una lectura dramatitzada, els seus textos breus (40 minuts). És el vuitè any consecutiu que autors catalans pugen al ring a veure-se-les entre col·legues i  cada sessió del Torneig ha enfrontat dos autors amb el públic com a jurat decidint el guanyador en cada cas. La mateixa tarda del torneig, els dramaturgs escollits descobreixen quins actors o actrius seran els encarregats de donar vida al seu text i tenen temps, fins a l’hora de l’espectacle, d’acabar de preparar els últims detalls.
Aquesta vuitena entrega del Torneig de Dramatúrgia Catalana ha comptat amb la participació de Daniela Feixas, Mafalda Bellido, Paco Mir, Roger Torns, Jordi Oriol, Joan Fullana, Marta Aran i Cristina Clemente, guanyadora de la final. Aquesta vuitena edició del Torneig de Dramatúrgia Catalana ha estat conduit per Yessi, la presentadora emblemàtica que interpreta Estel Solé.
El VIII Torneig de Dramatúrgia s’emmarca dins la programació de dramatúrgia catalana de Temporada Alta, que presenta produccions i coproduccions d’autors catalans, estrenes de nous textos i projectes que potencien la dramatúrgia contemporània i la nova creació. Fins al moment el torneig ha generat èxits com El Crèdit, de Jordi Galceran, Smiley de Guillem Clúa, estrenada a Barcelona, Madrid i Londres entre altres, Losers de Marta Buchaca, Red Pontiac de Pere Riera protagonitzada als escenaris catalans per Míriam Iscla i Cristina Cervià, i La nostra champions particular, de Cristina Clemente.