Cristoph Marthaler torna a Temporada Alta amb una obra dedicada a Graham F. Valentine

L’espectacle conté els elements claus de les seves obres: la música, l´humor absurd i un particular domini del ritme i els silencis

Redacció.- · Temporada Alta torna a programar una obra del director suís Cristoph Marthaler, la cinquena que es veurà en els 30 anys de vida del festival, i que és estrena a l’Estat espanyol. Aucune Idée narra la història sobre com el director va conèixer l’actor escocès Graham F. Valentine a la dècada dels setanta i la seva relació d’amistat posterior.

L’espectacle està interpretat pel mateix Valentine que l’ha acompanyat pels escenaris de mig món fins a convertir-se en el seu actor fetitxe, una figura còmica i erudita dels espectacles de Marthaler. L’obra també compta amb la participació del músic Martín Zeller.

Aucune Idée explica la relació entre el director i l’actor, i com aquesta va anar creixent mentre tots dos trobaven el seu particular racó en el món del teatre. El muntatge és una mostra de complicitat, música i acudits que apropa al públic l’especial connexió entre ambdós personatges.

En aquesta ocasió, el director suís presenta una proposta lluny dels grans formats que l’han acompanyat gairebé tota la seva carrera i posa en escena només un actor i un músic.

Produït pel Théâtre Vidy-Lausanne amb la participació de diversos festivals europeus, entre ells Temporada Alta, Aucune Idée conté els elements claus que caracteritzen l’obra del director suís: la música i el cant, l’humor absurd i un particular domini del ritme, el temps i els silencis en els quals els protagonistes semblen estar atrapats.

El creador i director de l’obra ja ha presentat diverses propostes al festival gironí. La darrera vegada va ser el 2014 amb King Size, una obra que se suma a Els viatges de Lina Bögli (TA11), Platz Mangel (TA09) i Maeterlinck (TA07).

Trobada satèl·lit de l’IETM

Girona acollirà del 25 al 27 de novembre la reunió dels membres de l’IETM –xarxa internacional d’arts escèniques contemporànies: Tomorrow is here, IETM Satellite Girona. La iniciativa, liderada per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i Temporada Alta, permetrà que durant tres dies 150 professionals de les arts escèniques procedents de 18 països participin en activitats col·lectives de reflexió, en debats i descobreixin propostes artístiques de terres gironines.

Durant aquests dies els participants es dividiran en grups de treball i aprofundiran en temàtiques com l’existència de nous sistemes de finançament, les polítiques culturals, els models d’internacionalització i les oportunitats per a la innovació artística que brinda aquest nou paradigma postpandèmia.

Els espectacles que els participants podran veure en el marc del  festival Temporada Alta són la instal·lació A pie de Jose Antonio Portillo, Saison de cirque de Cirque Aïtal, Aucune Idée de Cristoph Marthaler, Rebota, rebota y en tu cara explota d’Agnès Mateus i Quim Tarrida, Fenomen de Quim Giron i Moon Ribas, Mellizo doble d’Israel Galván i el Niño de Elche i Tour de Carla Farreny.