CURTCIRCUIT’14: una aposta eclèctica, del folk de Manel a l’electro flamenc de Salao

Pepper Pots, Mendetz, Manel, Las Migas, El Salao, Els Catarres, Josh Rouse i Anímic són els primers noms desvetllats per a la propera edició

S’ha clausurat la primera edició de CURTCIRCUIT amb l’històric concert d’Els Pets que actuaven per primer cop a l’emblemàtica sala Sidecar de Barcelona. La cloenda ha servit també per anunciar els primers caps de cartell de CURTCIRCUIT 2014 i seguir consolidant així una iniciativa que, impulsada per ASACC i Estrella Damm, vol seguir donant oportunitats al talent emergent i ajudar a les sales a mantenir una programació estable i de qualitat en un context de dificultats econòmiques.
La diversitat d’estils, propostes i formats serà la protagonista de la programació de CURTCIRCUIT 2014 amb l’objectiu d’arribar a tota mena de públics. El soul més combatiu vindrà de la mà de Pepper Pots, formació gironina que ja ha donat varies voltes al món trepitjant escenaris d’Estats Units, Japó o Anglaterra, entre d’altres. Un altre dels noms destacats serà Mendetz, que aterrarà amb la seva proposta de pop electrònic que ha captivat al públic dels festivals més rellevants nacionals i internacionals. Un dels grans noms del pop català, Manel, protagonitzarà un dels concerts més esperats després de l’èxit recollit en la seva darrera gira. El mestissatge flamenc estarà representat per Las Migas, que sorprendran els espectadors amb un estil propi i sensible, modern i especialment mediterrani. El cantaor José Antonio Martín Yáñez «Salao», una de les grans revelacions del flamenc català, presentarà la seva innovadora proposta fusió de flamenc i electrònica. Els Catarres també participaran amb el seu repertori de pop-folk barrejat amb les lletres més divertides. El cantant i compositor Nord Americà Josh Rouse, afincat a València, presentarà el seu últim treball, “The Happiness Waltz”. L’últim nom avançat per la organització i que formarà part de CURTCIRCUIT 2014 ha estat Anímic, que amb la recent estrena del disc ‘Hannibal’ s’ha endinsat en sonoritats més obscures i denses amb les que ha aconseguit un gran èxit de crítica i públic
Tots aquests grups ja consolidats i amb renom dins l’escena musical catalana seleccionaran la formació emergent que els acompanyarà en el seu concert a CURTCIRCUIT, la seva aposta personal que donaran a conèixer al seu públic. Properament es desvetllarà la programació completa de CURTCIRCUIT 2014 que durant aquest proper any té previst realitzar de nou més d’una trentena de concerts arreu de Catalunya. En la seva segona edició, CURTCIRCUIT no deixa de banda la seva programació eclèctica i la fusió d’estils amb un objectiu clar: donar projecció a el futur de la música a Catalunya.
CURTCIRCUIT 2013 ha transcorregut des del mes d’abril fins al desembre amb més d’una trentena de concerts en sales d’arreu de Catalunya: passant per les de més gran format i reputades com Razzmatazz o Apolo a Barcelona, o La Mirona de Salt, fins les més alternatives i de petit format com Mamamandawa a Cerdanyola del Vallès, Lo Submarino de Rasquera o Depósito Legal de l’Hospitalet. CURTCIRCUIT ha destacat com a cicle de concerts de qualitat però oferint preus populars en tots els seus concerts, que han oscil·lat entre els 5 i els 15 euros.
La fórmula plantejada a CURTCIRCUIT, en la qual els grups consolidats han pogut triar als grups que els acompanyaran als concerts, ha permès veure a sobre l’escenari propostes diferents i úniques fruit de les seves col·laboracions. A més, la possibilitat de poder tocar en llocs no habituals o amb menor aforament al que estan habituats els grups consolidats, els ha ofert la possibilitat de presentar propostes musicals diferents a partir de repertoris poc usuals o propostes conjuntes amb els seus grups apadrinats.