El D'A 2017 entrega els premis de la setena edició, amb un gran balanç artístic i unes xifres d'assistència de 13.500 persones

"People That Are Not Me" guanya el Premi Talents i "The Woman Who Left", premi del públic

Redacció.- El D’A Film Festival de Barcelona 2017 anuncia els premis de la setena edició del festival que s’entregaran aquesta nit abans de la projecció d’Estiu 1993 de Carla Simón. El jurat oficial del D’A 2017, format per Nuria Vidal, crítica de cinema, Jan Cornet, actor, i Mercedes Martínez-Abarca, membre del comitè de selecció del Festival de Rotterdam, han concedit el Premi Talents D’A 2017 al film People That Are Not Me (Israel, 2016) de la directora Hadas Ben Aroya. El jurat ha declarat que la pel·lícula guanyadora es mereixedora del premi per “la capacitat de la directora d’estar davant i darrere de la càmera, amb una frescor i llibertat que es transmet als espectadors”. El premi Talents es concedeix dins de la secció del mateix nom, amb obres de directors amb menys de tres llargmetratges a la seva filmografia i està dotat amb 6.000 euros que rep el director del film guanyador. La directora Hadas Ben Aroya ha visitat Barcelona per presentar la seva pel·lícula i rebrà el guardó personalment a la cerimònia de clausura.
People That Are Not Me transmet amb força la forma d’entendre l’amor d’una jove de vint-i-pocs anys avui en dia a través de les tribulacions emocionals de la protagonista, i és també una panoràmica vibrant de la vida i la nit a Tel-Aviv en la qual es podrien emmirallar tantes altres ciutats contemporànies.
El Premi de la Crítica a la millor pel·lícula de la secció Talents concedit amb la col·laboració de l’ACCEC (Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics) s’atorga a la pel·lícula El futuro perfecto (Argentina, 2016) de la directora alemanya i resident a Buenos Aires, Nele Wohlatz. El jurat, format pels crítics Carlota Moseguí, Paula Arantzazu Ruiz i Javier Osuna, ha concedit el premi a El futuro perfecto perquè “mitjançant una senzilla posada en escena desplega una sèrie de qüestions de difícil articulació, des de la incomunicació d’aquell que acaba d’arribar a un país nou a l’ús del llenguatge com a eina d’autoconeixement”.
El futuro perfecto és una comèdia que gira al voltant d’una noia xinesa que acaba d’arribar a Buenos Aires, on ja residien els seus pares, i inicia la seva vida a la capital argentina sense gairebé parlar castellà. Les classes en l’idioma del país van transformant la relació que manté amb l’entorn.
Igualment, el jurat de la crítica ha fet una menció a la pel·lícula d’Enrique Baró La película de nuestra vida per “com estableix un discurs del record que més que ser un relat de la nostàlgia és una celebració de la vida”. La película de nuestra vida, protagonitzada per Teodoro Baró Rey, Francesc Garrido i Nao Albet, és el debut en el cinema d’Enrique Baró amb una pel·lícula que evoca la força d’aquestes imatges que recorden un temps perdut i conserven alhora la felicitat d’aquells moment.
El Premi del Públic, concedit a partir de les votacions dels espectadors a totes les pel·lícules del festival, és per a The Woman Who Left del director filipí Lav Diaz (guanyador del Lleó d’Or a Venècia 2016).
El D’A 2017 ha acabat la setena edició amb un gran balanç artístic i unes xifres d’assistència de 13.500 persones, a les quals s’hauran de sumar d’aquí a uns dies les xifres del Tour D’A 2017 que comença el dilluns dia 9 de maig i que passarà per tretze localitats catalanes i espanyoles.