Dagoll Dagom obre la convocatòria de càsting per “Mar i Cel”, que s’estrenarà el 2024

La companyia celebrarà el seu 50è aniversari el 2024 i s’acomiadarà dels escenaris de Catalunya amb l’estrena de Mar i Cel

Redacció.- Dagoll Dagom, la icònica companyia catalana, obre convocatòria de càsting per a la reposició de l’espectacle Mar i Cel que arribarà a Barcelona la temporada 2024-2025. L’estrena de l’emblemàtic musical s’emmarca en la celebració dels 50 anys de la companyia, que tindrà lloc l’any 2024, i suposarà el seu comiat definitiu dels escenaris de Catalunya.

Dagoll Dagom busca actors i actrius amb un alt nivell d’interpretació i cant i també cerca acròbates. Tot i que els personatges del musical són descrits amb unes característiques determinades, la companyia anima a intèrprets de tots els orígens a presentar-se a les audicions. A causa de les necessitats específiques de l’obra, s’anima especialment a persones de descendència nord africana i de l’Orient Mitjà a enviar material. Es poden consultar les bases de la convocatòria a www.dagolldagom.com. La data límit d’enviament de material és el dilluns 4 de desembre de 2023.

“Mar i Cel”, torna el musical que ha fet història

La temporada 2024-2025 serà l’última oportunitat per veure en directe el musical més emblemàtic de Catalunya: Mar i Cel. Un musical basat en l’obra d’Àngel Guimerà, amb música d’Albert Guinovart i text de Xavier Bru de Sala.

Mar i Cel ocupa un espai central dins la trajectòria de Dagoll Dagom i, sense cap dubte, ha estat l’espectacle de teatre musical que més ressò ha tingut d’entre totes les seves creacions. Aquest relat de pirates i cristians esdevé una metàfora perfecta del món, on els seus habitants continuen obstinats a lluitar, odiar-se i autodestruir-se per raons que haurien d’haver desaparegut fa temps. Una història que, lamentablement, manté una temàtica inesgotable, massa actual, que ens parla de la confrontació persistent entre cultures i religions.

Mar i Cel ha estat el punt d’enamorament del teatre per a molts espectadors i professionals que han confessat que s’han dedicat a aquesta feina, en gran part, influïts pel bon record de l’espectacle.

Dagoll Dagom vol portar de nou als escenaris aquesta producció, mantenint la mateixa ànima original, per tal d’oferir als espectadors la possibilitat de tornar a gaudir amb una obra que, en el seu moment, els va emocionar i, sobretot, per presentar-lo als més joves que no han tingut la possibilitat de veure’l i, potser, estimar-lo.

50 anys de Dagoll Dagom, mig segle dalt dels escenaris

El pròxim any 2024 la companyia de teatre Dagoll Dagom celebrarà els 50 anys d’existència i el comiat definitiu dels escenaris. Al llarg de tots aquests anys, la companyia catalana ha posat en escena espectacles que han deixat empremta a la memòria col·lectiva de diverses generacions: Antaviana, Flor de Nit, Mar i Cel o Cop de Rock són alguns exemples teatrals que s’han alternat amb la gravació de sèries de televisió tan populars com Oh, Europa! o La memòria dels Cargols.

Dagoll Dagom ha treballat per introduir i assentar el teatre musical tant a Catalunya com a l’Estat Espanyol i arreu del món. Amb els 50 anys de trajectòria ha contribuït enèrgicament al creixement del teatre musical arreu del territori amb la creació de nous públics i a la formació de noves generacions d’actors, actrius i professionals artístics que s’han incorporat al sector del teatre musical. Al llarg de la seva història han fet 34 espectacles, més de 8.000 funcions i més de 4.700.000 espectadors.

Per a la celebració dels 50 anys de trajectòria, la companyia està engegant un emocionant pla d’acció amb l’objectiu de compartir els records i experiències acumulades al llarg d’aquestes dècades.