Dani Flaco inaugurarà una nova edició de Barnasants

El festival es celebra del 23 de gener al 30 de març

El cantautor nascut a L’Hospitalet Dani Flaco és l’encarregat d’obrir una nova edició del festival Barnasants. La sala Tete Montoliu de L’Auditori acollirà, no una, sinó dues actuacions de Flaco. Serà el 23 i el 24 de gener i suposarà la presentació del seu nou treball, el sisè en la seva discografia, anomenat Versos y madera. Es tracta d’un treball més acústic i intimista que els seus predecessors, on mostra un vessant més pròxim al folk i allunyat de registres roquers.
Després de la doble cita amb el de L’Hospitalet, el Barnasants tot just haurà començat i encara ens esperarà un grapat de desenes d’actuacions, bona part d’elles a Barcelona, fins al 30 de març. En les properes dates tindrem l’oportunitat de gaudir d’artistes com Quico, El Celio, El Noi i El Mut de Ferreries, Andreu Valor, Depedro o l’espectacle General Moragues, amb cançons de lluita de tots els temps, amb Maria del Mar Bonet, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Miquel Gil o Rafel Subirachs, entre molts d’altres.
Agenda dels concerts de Barnasants
Dijous 23 de gener
Dani Flaco CONCERT INAUGURAL
L’Auditori de Barcelona. 23/01 – 21.30h. 24/01 i 6/02– 21h 12€
Versos y madera
El cantautor de Bellvitge inaugurà la XIX edició del BarnaSants presentant el seu sisè disc, Versos y madera (Granja Beat, 2014)
Dani Flaco ha elaborat un treball força més acústic i tranquil que els anteriors, on trobarem un vessant més pròxim al folk i allunyat de registres rockers. El cantautor, aposta clàssica del festival des de fa un grapat d’anys, actuarà per primer cop fent doblet a L’Auditori de Barcelona, en un escenari de luxe per presentar les noves cançons d’un treball que el passat novembre va finançar amb micromecenatge.
Divendres 24 de gener
Dani Flaco
L’Auditori de Barcelona. 21h. 12€
Versos y madera
El cantautor de Bellvitge inaugurà la XIX edició del BarnaSants presentant el seu sisè disc, Versos y madera (Granja Beat, 2014)
 
Sestomarelli
Tinta Roja. 20.30h. 6€
Acciaierie e ferriere lombarde folk
El grup milanès Sestomarelli és una banda folk rock combatiu i urbà que factura unes cançons neorealistes i compromeses amb el seu entorn
Els membres d’aquesta formació lombarda porten vint anys tocant i barrejant diferents gèneres musicals: la balada folk, la música irlandesa i el rock són alguns dels ingredients de la seva proposta, que incorpora lletres que presten una peculiar atenció als problemes d’una gran ciutat. Presentaran a BarnaSants el seu nou àlbum: Acciaierie e ferriere lombarde folk (autoeditat, 2013). El recital forma part de la programació de Cose di amilcare, un cicle apadrinat pel Club Tenco i BarnaSants.
Dissabte 25 de gener
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb la Cobla Reus Jove i l’Esbart Reus Dansa
L’Auditoria de Barcelona. 21h. 20€
Nord i sud, cobla i jota. L’experiència de Quico el Célio se suma al bagatge de la Cobla Reus Jove i l’aportació coreogràfica de l’Esbart Reus Dansa
A l’escenari coincidiran tradicions antigues i pròpies com la jota i les xeremies, en un espectacle únic en què es reinterpretaran temes del reconegut grup de les Terres de l’Ebre arranjats per a cobla i interpretats per la cobla reus jove, amb les coreografies d’un esbart dansaire.
 
Diumenge 26 de gener
Oliva Trencada
Auditori Barradas (L’Hospitalet de Llobregat). 19h. 12€
Orsai
Els mallorquins Oliva Trencada, encapçalats pel cantant i compositor Pep Toni Rubio, presenten un nou disc de títol futbolístic: Orsai!! (Blau, 2013)
Orsai ve de la paraula anglesa offside, i és un terme futbolístic que designa el fora de joc. Oliva Trencada explicaran amb històries musicades com canvia el món. Una crònica del present en clau de crítica i humor, amb un missatge de reflexió i noves esperances, en un disc amb cançons més pop i ballables.
 
AGENDA DE CONCERTS / Del 30 de gener al 2 de febrer de 2014
Dijous 30 de gener
General Moragues: homenatge
L’Auditori de Barcelona. 21h. 6€
El BarnaSants i el Tradicionàrius, en el marc del Tricentenari, organitzen un homenatge col·lectiu al General Moragues aA base de cançons de lluita
El General Moragues és un dels símbols de la resistència catalana a l’ocupació borbònica. La seva figura serveix per englobar un espectacle amb cançons de lluita de tots els temps. Amb Maria del Mar Bonet, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Manolo Miralles i Vicent Torrent (Al Tall), Miquel Gil o Rafel Subirachs, entre molts d’altres, i el grup Mesclat fet de backing band.
Divendres 31 de gener
Els Catarres
Teatre Joventut (L’Hospitalet de Llobregat). 21h. 18€
Paisatges de tinta
Els Catarres presenten un espectacle inèdit per al BarnaSants
Les postals plenes de llum de l’estiu deixen pas a una reflexió lírica i musical. Paisatges de tinta inclou cançons que no formen part del repertori habitual del grup d’Aiguafreda. Històries reflexives, de desamors passats, d’herois quotidians, de nostàlgia i de lluita. Una posada a escena diferent, que ens mostrarà el costat més íntim d’Els Catarres, ple de referències als grans autors del país.
 
Dissabte 1 de febrer
Andreu Valor
Centre Cultural Albareda. 20h. 10€
Malgrat la pluja
El cantautor de Cocentaina Andreu Valor presenta el tercer treball discogràfic, Malgrat la pluja (Mésdemil, 2013), un toc a la consciència social
Com en els seus dos àlbums anteriors, el nou treball d’Andreu Valor inclou cançons que reflexionen sobre temàtiques socials, amb l’ànim incessant de cercar la felicitat pròpia i aliena. Defensor de la seva terra i respectuós amb aquelles expressions culturals més diverses, clama les emocions unit a la humanitat del seu missatge. Cançó protesta? Més aviat proposta!
 
Diumenge 2 de febrer
Verdcel
Auditori Barradas (L’Hospitalet de Llobregat). 19h. 12€
Col·lecció BarnaSants
Òrbites: poetes i cançons + Argilaga
Triplet dels alcoians Verdcel al BarnaSants: presentació de l’espectacle Òrbites: poetes i cançons i del nou disc Argilaga
A Òrbites, que es presentarà a l’Hospitalet i a Alcoi, Verdcel musica textos de Salvador Espriu i recupera Raimon, Ovidi Montllor i Pi de la Serra. El concert serà editat en el marc de la Col·lecció BarnaSants. A L’Auditori de el grup hi presentarà el seu nou treball, Argilaga (2014).
 
Mireia Izquierdo
Koitton Club. 20h. 10€
Los 100 golpes
La cantautora bagenca Mireia Izquierdo debuta amb Los 100 golpes (Divucsa, 2013), un àlbum que que ha treballat colze amb colze amb Joan Isaac
Enregistrat a Gravacions Marineres, l’estudi personal de Joan Isaac, Los 100 golpes és un disc on es fusionen el pop, el jazz i el bolero, sense perdre de vista la identitat pròpia que otorga una imprempta personal al so de la cantant i compositora de Manresa. Lletres intenses i una interpretació compromesa són part de l’encant del recull de cançons homenatge a la seva infància.