
20 març 2010 Dansa contemporània de Cuba al Mercat de les Flors
La companyia presenta un programa format per quatre coreografies
Del 25 al 28 de març, la companyia Danza Contemporánea de Cuba presenta al Mercat un programa format per quatre coreografies (de Mats Ek, Jan Linkens, Rafael Bonachela i George Céspedes), amb una interpretació de gran qualitat tècnica.
CASI-CASA
Coreografia: Mats Ek
Música: FleshQuartet
Intèrprets 11 ballarins de Danza Contemporánea de Cuba (5 ballarines i 6 ballarins).
Casi-casa és una nova obra de Mats Ek amb Danza Contemporánea de Cuba de 40 minuts de durada, a partir de les seves obres ?El Apartamento? (Òpera de París, 2000) i ?Fluke? (Cullberg Ballet 2002). Casi-casa es va estrenar a La Havana la primera setmana de desembre de 2009, amb música en viu interpretada per FleshQuartet.
DEMO-N/CRAZY
Coreografia: Rafael Bonachela
Assistent de coreografia: Margarita Vilela/Isabel Blanco
Música: Razones (Bebe), Four Marys (Julia Wolfe), Ne Me Quitte Pas (versió
Nina Simone), Estrella Morente, Early That Summer (Julia Wolfe).
Intèrprets 21 bailarines de DCC
?Demo-n/Crazy? és el resultat D’un projecte D’intercanvi cultural entre DanceEast i Danza Contemporánea de Cuba. El reconegut coreògraf català Rafael Bonachela va ser comissionat amb L’auspici de L’Arts Council East, i el British Council amb la participació de L’Oficina Cultural de L’Ambaixada de España, per realitzar aquest muntatge coreogràfic amb la companyia nacional.
FOLIA
Coreografia: Jan Linkens
Assistent de coreografia: Margarita Vilela
Música: Gaucelm Faidit, Antonio Martín, Graeme Koehne
Intèrprets 20 bailarines de DCC
Folia és una antiga dansa de carnestoltes que era representada amb un impetuós ritme. La dansa va prendre aquest nom per L’extravagant comportament dels ballarins. La interpretació contemporània dels executants ha aconseguit canviar el concepte de la folia a diversos països i és per això que el seu muntatge es converteix en un fascinant procés cada cop que un coreògraf assumeix la seva representació a qualsevol part del món.
LA ECUACIÓN
Coreografia: George Céspedes
Música: X Alfonso
La necessitat de trobar la veritat angoixa al ser humà des del seu propi naixement i, a jutjar pels recents estudis, potser des del moment mateix de la concepció. Els metges aconsellen a les gestants dialogar amb el nadó dins L’úter. Llavors aquest intercanvio comença a traçar-li pautes pel futur i el nen ha D’iniciar les seves eleccions des del ventre de la mare.