El Dansàneu presenta imatge i els primers caps de cartell

El reconegut ballarí i coreògraf Cesc Gelabert obrirà la 29a edició del Festival de Cultures del Pirineu

Redacció.- El reconegut ballarí i coreògraf Cesc Gelabert obrirà la 29a edició del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu, que tindrà lloc del 30 de juny al 5 de juliol vinents a les Valls d’Àneu. Gelabert protagonitzarà l’espectacle inaugural que tindrà lloc el dimarts 30 de juny de 2020 a les 19.30 hores, al temple espiritual de les Valls d’Àneu, a l’església de Santa Maria (Escalarre) amb una proposta pensada especialment per al Dansàneu que reflexiona, a través de diversos solos, sobre el rol del folklore en l’actualitat. Cesc Gelabert ballarà alguna de les seves coreografies més emblemàtiques, com la sardana Enyor de Ricard Lamote de Grignon. El seu és un dels primers noms avançats abans d’acabar l’any pels responsables del festival que organitza el Consell Cultural de les Valls d’Àneu.
L’avançament de programació ha tingut lloc en el marc d’un concert celebrat aquest dissabte, 28 de desembre, a les 20 hores, a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, a Esterri, a càrrec del percussionista i col·laborador habitual del Dansàneu Arnau Obiols, que ha presentat el seu disc Tost. Aquest concert ha servit per presentar també la imatge del Dansàneu 2020, encarregada a l’artista valenciana Paula Bonet, que ha fet una creació inspirada en elements característics de les Valls d’Àneu.
Un altre dels plats forts del festival de l’any vinent serà la proposta encàrrec del festival feta al grup El Petit de Cal Eril que, en diàleg amb la ballarina Montse Selma, actuarà també a Santa Maria d’Àneu el divendres 3 de juliol a partir de les 23 hores.
Una de les novetats del festival de l’any vinent serà incloure un espectacle que mescla dansa, teatre i circ. Concretament, es tracta de la proposta de la companyia Nilak que lidera Oriol Escursell, inclosa dins el Pla d’Impuls del Circ que es va presentar recentment al Departament de Cultura. Nilak té com a objectiu acostar la cultura en viu, amb espectacles en directe, a zones mancades d’equipaments escènics, com és el cas de les Valls d’Àneu. Nilak actuarà a manera de cloenda de l’edició de 2020 del Dansàneu, amb un espectacle participatiu, el 5 de juliol a les 19 hores a Mon Natura Pirineus coincidint amb la finalizació del programa “Joves i Ciència” de la Fundació Catalunya – La Pedrera.
Aquests tres espectacles s’han posat ja a la venda a través del sistema de venda anticipada online (al web del Dansàneu) i també presencialment a la seu del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, a Esterri.