D’aquí estant veig una estrella, cançons i tonades tradicionals a Riudaura

El concert és durà a terme a càrrec de Tres de ronda, Músics de Ridaura i Cantadors de Riudaura

Aquest proper dissabte 2 d’agost se celebrarà a la Plaça del Gambeto de Riudaura la novena edició de la proposta de música tradicional i popular D’aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura-.

El concert comptarà amb la participació de dues formacions musicals: Tres de Ronda i Músics de Riudaura, la formació local creada expressament per a l’ocasió. Com cada any també hi participaran una vintena de veïns del poble que interpretaran cançons des dels mateixos balcons de la Plaça: els Cantadors de Riudaura. Sens dubte, el que ha donat personalitat, autenticitat i que fa únic el concert D’aquí estant veig una estrella és precisament la intervenció dels propis riudaurencs en l’actualització i transmissió del seu cançoner tradicional: el grup local Músics de Riudaura i d’una manera molt especial els Cantadors de Riudaura.

D’aquí estant veig una estrella -cançons i tonades tradicionals a Riudaura- és, de fet, el títol del llibre de cançons i tonades procedents de Riudaura, elaborat per Josep Garcia, del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa de Marboleny (Curbet Comunicació Gràfica Edicions, Girona 2006) que ara fa nou anys es va presentar a la mateixa Plaça del Gambeto. D’aquí estant veig una estrella procura cada any complir amb els dos propòsits que van portar a l’Ajuntament de Riudaura i al Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, del Marboleny, a tirar endavant el projecte de la publicació del llibre de cançons i tonades tradicionals originàries de Riudaura. D’una banda, pel que fa a la recerca i difusió del patrimoni -tan musical, com literari, sociocultural, o històric- sorgit d’un treball de camp i culminat amb publicació del llibre d’en Josep Garcia. Però, per altra banda, també amb la decidida voluntat que aquests materials recuperin espais de difusió en la societat d’avui, molt diferent de la societat que els va veure sorgir i transmetre’s de generació en generació.

Una vegada més, les veus dels cantadors del poble de Riudaura sonaran a la Plaça del Gambeto, com també sonaran les versions pròpies i personals de les formacions musicals que integren el cartell del concert.