Daraomai, millor companyia novell als Premis Zirkolika, presenta '1, 2, 3 poma!' a Barcelona

Malabars, equilibris i acrobàcies en un poètic muntatge que ara aterra al SAT!

Daraomai arriba a Barcelona amb el seu espectacle ‘1, 2, 3 poma!’. Daraomai, reconeguda en la primera edició dels Premis Zirkolika de Circ de Catalunya com a millor companyia novell del país, ens presenta una proposta espectacular i delicada de circ fet poesia, guanyadora del Premi del públic Coup de Foudre 2010 al festival de Perpinyà. Després de 73 representacions a L’estranger, es podrà veure en dues úniques funcions al SAT! de Barcelona aquest cap de setmana, 22 i 23 D’octubre.

‘1, 2, 3 poma!’ gira al voltant D’una cosa tan quotidiana com pot semblar una poma. Qui pot resistir-se al gust D’una poma? Aigua, potassi, sodi, ferro, vitamines i fibra són els seus secrets nutritius. Però també dissimula un poder simbòlic: fruita de la perfecció i la saviesa, de L’amor i la immortalitat, és quelcom present a L’inconscient col·lectiu. El seu caràcter universal esdevé unificant: així cadascú es podrà identificar a través de situacions inesperades, desenvolupades pels personatges D’aquest espectacle.

Dos acròbates poètics i dinàmics es veuran iniciats, guiats i seduïts en el misteri D’aquesta fruita per un Monsieur Loyal absurd i comediant. Lluny de la imatge pura D’Adam i Eva, els nostres tres anti-herois, de naturalesa humana, s’exposen a L’absurditat, a L’humor i a la poesia. Amb L’ajuda i la complicitat del públic, emprendran un viatge al cor de la poma. Sempre utilitzant el circ com a mode D’expressió, de manera que el moviment i L’acrobàcia esdevenen el llenguatge bàsic durant tot L’espectacle.

Daraomai

La companyia Daraomai neix el 2007. És fruit del viatge que durant 6 anys han viscut junts L’Agnès Fustagueras i en Martí Soler. Alguns mesos més tard, Joan Català s’uneix a ells. Després D’iniciar-se tots tres al circ a L’escola de circ de Barcelona Rogelio Rivel, els seus camins se separen. L’Agnès i en Martí marxen a París per a especialitzar-se en porters acrobàtics a l´Escola Nacional de Circ Fratellini (2003-2006). Per la seva banda, en Joan marxa a l´Escola de Circ de Moscou per rebre formació D’acrobàcia, portés acrobàtics i mim (2004). Un cop acabades les respectives formacions, participen en creacions contemporànies com a intèrprets (2006-2008). A L’estiu de 2008, i després D’haver-se retrobat, tots tres decideixen crear el projecte Karti Sirkas, un viatge de circ humanitari al Nepal per ajudar les comunitats més desfavorides. Aquest viatge serà clau per als tres, ja que és mesos més tard quan emprenen la creació de 1,2,3 poma! (2009), un espectacle en el qual volen desenvolupar la seva identitat artística i on ells mateixos en són el motor.

Etiquetes:
,