Darrers dies per veure l’exposició “Désir”, de Mayte Vieta a La Mercè

L’exposició es pot visitar fins aquests divendres 30 de juny

Redacció.- Darrers dies per veure l’exposició “Désir”, de l’artista Mayte Vieta, organitzada per el Centre Cultural La Mercè i la Fundació Vila Casas, la mostra és un itinerari visual entorn del desig i les seves múltiples i heterogènies manifestacions plàstiques, que basculen entre la instal·lació i la fotografia.

En aquesta mostra, comissariada per Natàlia Chocarro, Mayte Vieta es refugia en la contemplació de la naturalesa, que se li revela portadora dels secrets més ocults, des d’un espai d’introspecció teixit a través de fragments de memòria i de somni. Precisament en la natura és on l’artista percep les emocions de la vida viscuda, l’esdevenir d’un temps fugisser, ara retingut en l’instant. Al llarg de la seva dilatada trajectòria, Vieta es capbussa en el món dels records i les emocions amb un gest subtil que es revela inquietant i atraient al mateix temps.

Amb aquest treball, les persones visitants prenen consciència que la producció que contemplen expressa una forma de felicitat complexa que conté sentiments trobats de plenitud i de fuga. Vieta és l’artista de la llum, de la metàfora, del silenci i del desig, una creadora capaç d’enlairar-se per sentir-se més a prop d’aquell altre món que només es pot acariciar en la vigília del somni.

D’aquesta manera, amb una selecció d’obres -fotografia, escultura i instal·lació- pertanyents a diferents moments creatius, la mostra vela i (re)vela les estances més íntimes de l’ànima perquè, al capdavall, i al fil del pensament del filòsof neerlandès Spinoza, “el desig és la verdadera essència de l’home”, com ho és també per l’artista blanenca.

L’exposició es pot visitar fins al 30 de juny, de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h.