David Nel•lo guanya el 50è Prudenci Bertrana de novel·la per a Melissa i Nicole

El Carles Rahola d’assaig és per a República pagesa. Vindicació del catalanisme rabassaire, de Montserrat Tura

Redacció.- S’han lliurat els Premis Literaris de Girona, que enguany commemoraven el 50è Premi Bertrana de novel·la. Durant l’acte es va recordar que la primera novel•la guanyadora del premi, l’any 1968, va ser Estat d’excepció, de Manuel de Pedrolo; títol que ara, en aquests moments difícils per a Catalunya, podria ben ser el d’una novel•la actual.
Pere Vila, president de la Diputació de Girona va destacar en el seu discurs que «la tasca d’aquests premis continua sent la divulgació de la literatura i la cultura catalanes, i en la situació actual del país hem de ser ferms en aquest propòsit, tal com es va fer fa mig segle». També va assenyalar «que el principal guardó literari gironí és un dels més destacats del país».
A  l’acte, que va tenir lloc a l’Auditori de Girona, es va inaugurar una exposició commemorativa dels cinquanta anys dels premis, que mostra els llibres guardonats durant aquests anys. Hi van assistir nombroses autoritats, com ara el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig; el vicepresident de la Diputació de Girona Albert Piñeira; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i Joan Domènech, president de la Fundació Prudenci Bertrana, entre d’altres.
Els Premis Literaris de Girona d’enguany són:
— 50è Prudenci Bertrana de novel·la per a Melissa i Nicole, de David Nel•lo
— 40è Miquel de Palol de poesia per a La saliva dels morts, d’Albert Garcia Elena
— 38è Carles Rahola d’assaig per a República pagesa. Vindicació del catalanisme rabassaire, de Montserrat Tura
— 32è Ramon Muntaner de literatura juvenil per a La noia de la caravana, de Xavier Gual
— 23è Cerverí de lletra de cançó per a La mestra, de Zoo
— 17è Lletra a la millor iniciativa digital de literatura catalana per a L’univers poètic de Miquel Martí i Pol, de la Fundació Martí i Pol