David Selvas dirigeix La gavina de Txèkhov

L'espectacle és una producció de Bitò Produccions i el CAER

El Festival Grec acull L’adaptació de Martin Crimp de La Gavina, el clàssic D’Anton Txhèkov, que dirigeix David Selvas, qui s’estrena com a director de gran format. L’espectacle es va estrenar el passat 18 de juny al Teatre Fortuny de Reus.

Aquesta versió de Crimp planteja La Gavina des D’un punt de vista contemporani, una visió que David Selvas accentua amb una posada en escena carregada de situacions i personatges contemporanis.
 Deu intèrprets: Rosa Renom, Biel Durán, Manel Sans, Alba Sanmartí, Norbert Ibero, Tilda Espluga, Maria Rodríguez, Josep Julien, Andreu Benito i Jacob Torres  formen el repartiment de L’espectacle.

 A La Gavina, un jove autor (Kostia, interpretat per Biel Durán) escriu un monòleg avantguardista i desolador per aconseguir l’aprovació de la seva jove mare, Arkadina (Rosa Renom). Ella, una coneguda actriu de Moscou, surt amb un autor jove però consolidat, Trigorin (Josep Julien). Nina (Alba Sanmartí), l’actriu inexperta i amor platònic de Kostia, fuig de la parella, torna al llac i confessa seguir estimant Trigorin.

Amb una escenografia que posa sobre L’escenari una casa D’estiu D’estètica moderna, projecccions audiovisuals i fins i tot playbacks, David Selvas es proposa que els espectadors es deixin portar pel muntatge i el desvinculin de La Gavina original de Txèkhov.
 
La Gavina és una producció de Bitò Produccions i del CAER ? Centre D’Arts Escèniques Reus. L’espectacle es va estrenar divendres 18 de juny al Teatre Fortuny de Reus. Es podrà veure a Barcelona, en el marc del Festival Grec fins L’11 de juliol i es preveu que faci gira per Catalunya.