David Selvas dirigeix una de les obres més famoses d'Oscar Wilde

L'obra interpretada per Miki Esparbé s'estrenarà al TNC el 3 de maig

Redacció.- La gloriosa trajectòria d’Oscar Wilde va quedar arruïnada sobtadament a causa d’una condemna de dos anys de presó per cometre actes de grosseria indecent amb altres homes, una condemna injusta que li va caure poc després d’haver estrenat La importància de ser Frank, una comèdia ubicada a l’Anglaterra de l’època victoriana, i el que ara sembla ser una crítica social.

L’escriptor, que no es va refer d’aquest cop tan dur, ja havia denunciat sovint la hipocresia d’una societat cada cop més conservadora i controladora sobre la intimitat dels seus ciutadans. Una hipocresia que, de manera premonitòria, va esdevenir sense ell saber-ho la protagonista d’aquesta deliciosa obra mestra sobre els embolics amorosos de dos joves britànics i les seves secretes dobles vides. La qual, anticipa algunes de les principals avantguardes del segle XX.

Les obres anteriors al 1895 van empentar a Oscar Wilde al cim del reconeixement, per la qual cosa no s’esperava un nou èxit del dramaturg. En aquell temps, la premsa era feroç en la recerca de nous personatges i arguments, i prestava gran atenció als detalls. Però l’autor, va sorprendre una vegada més amb La importància de ser Frank.

El mateix Oscar Wilde descrivia així La importància de ser Frank: “És una exquisida trivialitat, una delicada bombolla d’extravagància, i aquesta és la seva filosofia… que hauríem de tractar totes les coses trivials de la vida de forma seriosa i totes les coses serioses de la vida amb una sincera i estudiada trivialitat”

La importància de ser Frank o en anglès The importance of being Earnest és una obra amable i fresca que altres directors com Emilià Carilla van descriure com: “la vida que Òscar Wilde somiava haver tingut i no va tenir. Un doll d’energia, vitalitat, amor i desig. Wilde amagava una força sexual meravellosa, davant la puresa de les seves paraules.”

Aquesta obra es presentarà al TNC el 3 de maig i la podrem veure fins al 10 de juny. La representació estarà dirigida per David Selvas i interpretada per Laura Conejero, Miki Esparbé, Mia Esteve, Paula Jornet, Paula Malia, Norbert Martínez i David Verdaguer.