David Simon, creador de la sèrie 'The Wire', convidat de la 3a edició del Serielizados Fest, el Festival Internacional de Sèries de Barcelona

En aquesta ocasió, David Simon, una de les ments més brillants i influents de la ficció televisiva actual, serà el convidat internacional

La 3a edició del Festival Internacional de Sèries de Barcelona, el Serielizados Fest, se celebrarà els dies 7, 8, 9 i 10 d’abril a Barcelona i comptarà amb la presència del creador de sèries com ‘The Wire’, David Simon, que participarà en diverses de les activitats del Festival.

L’arribada a Barcelona d’una de les ments més brillants i més influents de la ficció televisiva del segle XXI servirà per parlar sobre molts dels temes que preocupen i descriuen la societat actual. Una ocasió perfecta per parlar i debatre sobre periodisme, política o educació, tot a través de les sèries. David Simon vindrà al Serielizados Fest, el Festival Internacional de Sèries de Barcelona, a parlar i a aprofundir sobre molts dels temes que es tracten a The Wire, Treme, Show Me A Hero o Generation Kill algunes de les seves obres més representatives.

 

Activitats del Serielizados Fest amb David Simon

Simon impartirà una masterclass el dijous 7 d’abril dirigida a estudiants de comunicació i professionals del sector audiovisual a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. La masterclass estarà moderada per David Trueba. Durant l’acte, David Simon rebrà el Premi Extraordinari, que atorga la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Aquest any l’equip directiu vol lliurar el premi a Simon per la seva aportació en la renovació de la ficció televisiva i en el llenguatge audiovisual.

El creador de ‘The Wire’ conversarà també amb el periodista Enric González a l’acte d’inauguració d’aquesta edició del Serielizados Fest, que tindrà lloc el mateix dijous 7 al Teatre del CCCB. Serà una conversa informal en la que es tractaran temes que van des de l’estat de la política nord-americana fins a la vida com a periodista de redacció d’un diari. A més, Simon també participarà a la xerrada sobre política i sèries, que tindrà lloc a l’Arts Santa Mònica i que estarà moderada per Toni Garcia Ramon.

 

Avançament programació Serielizados Fest

A banda de la presència de David Simon, el Serielizados Fest tindrà una programació extensa al llarg dels 4 dies del Festival, amb la projecció de documentals internacionals inèdits a Espanya relacionats amb la ficció televisiva, conferències de professionals del sector, estrenes de capítols i homenatges a les millors sèries de l’any i espectacles d’humor i música. Totes aquestes activitats estaran repartides en diferents espais de la ciutat.

L’Arts Santa Mònica serà l’espai central del Festival i oferirà diverses sessions de diàleg i projeccions de les sèries del Festival. En aquest espai hi haurà projeccions de capítols d’estrena, seasons finale (capítols finals) i homenatges a sèries que han acabat recentment. L’objectiu principal del Serielizados Fest és donar sentit a les projeccions de capítols, creant una experiència pel fan. Per aquest motiu, els espectadors deixaran de veure les sèries a casa en privat i aniran més enllà del simple visionat, complementant aquesta experiència amb les activitats programades al Festival.

Aquest espai també acollirà la Sessió PRO, on Institucions i professionals del sector audiovisual local i nacional faran una radiografia de les noves tendències de l’audiovisual. Una jornada dirigida a estudiants, professionals i empreses per tal d’analitzar des d’una vessant més tècnica el moment actual en el que ens trobem i quin és el futur que li espera a la ficció televisiva.

En paral·lel i en sintonia amb la programació del Serielizados Fest, a la Filmoteca de Catalunya hi haurà un cicle de documentals inèdits a Espanya anomenat “Un eco de les sèries de David Simon”, que posarà en context els móns que retrata David Simon a sèries com The Wire, Treme o Show Me A Hero.

El Cinema Maldà es convertirà en l’espai de la secció Documentals. El dissabte i el diumenge del Festival es projectaran un seguit de documentals relacionats amb el fenomen de la ficció televisiva. Una llista de produccions inèdites a l’Estat espanyol, que han participat a Festivals de renom internacional com South By South West o Tribeca.

En les properes setmanes s’anirà ampliant tota la programació de la 3a edició del Serielizados Fest, el Festival Internacional de Sèries de Barcelona.