De Figueres a Austràlia

Melbourne acull L'exposició ?Salvador Dalí: Liquid desire?, amb més de 200 obres

La National Gallery of Victoria (NGV) de Melbourne, la capital cultural australiana, acull L’exposició Salvador Dalí, Liquid Desire. La mostra es podrà veure a partir de dissabte i fins al 4 D’octubre de 2009.
Els actes oficials tindran lloc demà dijous. Al matí se celebrarà una roda de premsa, presidida pel primer ministre de L’estat de Victòria, John Brumby. Per la tarda, inaugurarà oficialment L’exposició la Ministra de Cultura de Victòria, Lynne Kosky. A ambdós actes hi asistirán representants dels tres museus organitzadors. Per part de la Fundació Gala Salvador Dalí hi seran presents el seu president, Ramon Boixadós, la directora del Centre D’Estudis Dalinians, Montse Aguer, i el gerent, Joan Manuel Sevillano.

El projecte D’exposició es materialitza ara fa dos anys gràcies a L’entusiasme del director de L’NGV, Gerard Vaughan, per portar Dalí a Austràlia després de molts anys D’absència. Aquesta acció s’emmarca dins la política de col∙laboració amb institucions internacionals de primera línia que porta a terme la Fundació Dalí complint, així, la missió divulgadora que té encomanada.

És la retrospectiva més exhaustiva de Salvador Dalí que s’hagi celebrat mai a Austràlia, i serà acollida per la National Gallery of Victoria en el marc de la
darrera edició de Melbourne Winter Masterpieces, una iniciativa governamental promoguda per L’estat de Victòria.

La primera vegada que es va poder veure un dalí a Austràlia va ser L’any 1939,quan es va mostrar L’obra La memòria de la dona infant. Una obra que va ser rebuda amb una forta controvèrsia degut al seu suposat contingut freudià. Formava part D’una exposició que portava per títol Herald Exhibition of French and British Contemporary Art i va visitar les ciutats D’Adelaide i Melbourne.

Salvador Dalí: Liquid Desire reuneix més de 200 obres de Salvador Dalí en totes les disciplines: inclou pintura, dibuix, aquarel∙la, gravats, escultures, moda, joieria, cinema i fotografia. Aquestes peces provenen de les dues col∙leccions de Salvador Dalí més grans del món: la Fundació Gala Salvador Dalí (Figueres) i el Salvador Dalí Museum de Sant Petersbug (Florida).