?De la casa a la ciutat’ de Richard Rogers al CaixaForum de Barcelona

La mostra s'ha pogut visitar en el Centre Pompidou i Design Museum de Londres

«L’últim humanista». Així es defineix Richard Rogers per la seva creença en la societat civil i en la relació existent entre L’espai constructiu i la inclusió social. L’Obra Social “La Caixa” acull al CaixaForum de Barcelona L’exposició Richard Rogers & Arquitectes fins el dia 7 de juny.
?De la casa a la ciutat’, que iL’lustra la fascinació de Rogers per L’edifici com a màquina i el seu interès per una arquitectura clara i transparent, que integra espais públics i privats. La mostra consisteix en una revisió detallada amb tota mena de materials dels treballs de L’arquitecte britànic nascut a Florència el 1933, i permetrà percebre algunes de les constants de L’obra de Rogers, com la seva capacitat per generar nous espais públics o L’ús de materials i mètodes de producció innovadors per fer uns edificis flexibles i eficients.

També repassa la fascinació de L’arquitecte per la transparència; així com la seva defensa de la sostenibilitat i L’eficiència energètica en L’arquitectura. La mostra també dedica un espai a les propostes urbanístiques de Richard Rogers, basades en la ciutat compacta. Aquesta exposició arriba en un moment crucial dins de la trajectòria professional de Richard Rogers, com ho avala el reconeixement internacional obtingut en els darrers anys. Espanya, i concretament Barcelona, formen part de l’itinerari recent D’aquest prestigiós arquitecte, on ja ha inaugurat l’Hotel Hesperia (L’Hospitalet de Llobregat) i està en procés el seu projecte de remodelació de la plaça de toros Las Arenas per convertir-la en un centre lúdic i comercial.

Etiquetes: