Debat ‘Costa Brava. Costa Esbravada?’ al Centre Cultural La Mercè

En el marc de l’exposició ‘Costa Esbravada' de Miquel Riera

Redacció.- En el marc de l’exposició ‘Costa Esbravada. L’afany especulador que ha menystingut i degradat la Costa Brava. Fotografies de Miquel Riera’, el dimecres 12 d’abril de 2023, a les 19 hores, tindrà lloc el debat ‘Costa Brava. Costa Esbravada?’ al Centre Cultural La Mercè de Girona (Pujada de la Mercè, 12. Girona).

En el debat hi participaran Eduard Ribot de SOS Costa Brava, Georgina Vázquez Utzet, arquitecta urbanista i representant del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) a la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya a Girona, i Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí.

Exposició ‘Costa Esbravada. L’afany especulador que ha menystingut i degradat la Costa Brava. Fotografies de Miquel Riera’
L’arribada del turisme massiu a la Costa Brava, a partir dels anys 50 del segle passat, en plena dictadura franquista, va comportar, des del principi, la destrucció de nombroses àrees costaneres, algunes d’elles fins llavors verges, amb urbanitzacions i construccions de tota mena.

A partir dels anys 60 i 70, promotors i especuladors aixequen grans edificis, xalets i urbanitzen muntanyes i moltes zones vora les platges. El paisatge de la Costa Brava queda transformat per sempre, sovint amb edificacions de mala qualitat, pèssim gust i volums desmesurats que, malauradament, s’han perpetuat fins als nostres dies. Un urbanisme desaforat que amb l’arribada dels ajuntaments democràtics, no es va aturar en molts indrets. I fins i tot segueix en l’actualitat.