Declan Donnellan torna a Temporada Alta amb "Mesura per mesura", una de les obres amb més càrrega política de William Shakespeare

El Teatre Municipal de Girona acollirà dues úniques funcions els dies 28 i 29 d’octubre

Després de l’èxit de “Macbeth” (2009) i “Les tres germanes” (2012), torna a Temporada Alta el reconegut director britànic Declan Donnellan. Ho fa amb una aproximació a una de les obres de William Shakespeare més punyents amb el poder, “Mesura per mesura”, que compta amb la interpretació de la companyia Cheek by Jowl, que codirigieix amb Nick Ormerod, responsable del disseny escènic d’aquesta producció que presenten al festival.

L’obra comença amb la decisió del Duc Vicèntio de Viena de retirar-se per un temps de la política activa relegant el poder a Àngelo, un noble famós per la seva honradesa. Per controlar com van les coses durant el mandat d’Àngelo, el duc s’amaga en un monestir disfressat de frare. Aquest és el punt de partida d’un muntatge colpidor, ambientat a la Rússia contemporània, i que gira al voltant de la idea de justícia, el poder i l’amor. L’obra, que ja s’ha representat amb èxit a Rússia, Gran Bretanya, França, Argentina i Brasil entre d’altres, es podrà veure a Catalunya en el marc de Temporada Alta en dues úniques funcions, els dies 28 i 29 d’octubre.

Cheek by Jowl va ser fundada el 1981 pels seus codirectors artístics Declan Donnellan i Nick Ormerod. La companyia produeix peces en anglès, francès i rus i ha actuat a 392 ciutats en més de 50 països. El centre del repertori de la companyia sempre ha estat Shakespeare tot i que també ha apostat per representar obres importants del teatre europeu, tant en la seva versió original com traduïdes. “Mesura per Mesura” és la primera coproducció de la companyia amb el teatre Puixkin de Moscou.