Del 10 al 13 de setembre la Mostra de Cinema Dia de Brasil porta a Barcelona el millor cinema brasiler

Aquesta mostra s’emmarca dins del Festival Dia de Brasil – LATAM Airlines Group

La II Mostra de Cinema Dia de Brasil porta a Barcelona sis pel·lícules recents que tracten sobre l’enfrontament dels problemes socials típicament brasilers, com el racisme, el masclisme, la violència… i també sobre qüestions subjectives, universals i atemporals, com l’ambició, la soledat i la por.

Algunes de les pel·lícules que es projecten són protagonitzades per personatges exclosos o oblidats per la història i pels mitjans de comunicació, com els negres, les dones i el col·lectiu gai. A totes hi ha persones comuns que expressen una força poc comú en defensa dels drets per somiar, estimar i existir.

El cinema actual brasiler és un cinema que també es resisteix per canviar la seva naturalesa. Lluny de l’hegemonia dels grans pressupostos i dels estàndards estètics, el cinema independent d’aquest país fa de la escassetat de recursos financers i tecnològics una font d’invenció. Amb autonomia de producció i molta llibertat creativa, els cineastes que participen en aquesta mostra, provinents de diferents regions del país, presenten perspectives úniques i especials sobre diferents “Brasils”. A la mostra es realitzarà una panoràmica de la situació econòmica, social i cultural del país.

En total, sis narracions diferents unides pel desig d’ensenyar l’esperit creatiu i crític d’un cinema brasilera que fa front als constants desafiaments de la realitat, de la vida i de l’art.

Els projeccions es realitzaran als Cinemes Girona (C/ Girona, 175), el dijous 10 i el divendres 11 de setembre, a les 20.00h; i el dissabte i el diumenge hi haurà sessions a les 20.00 i a les 22.00h. 

Etiquetes:
, ,