Del 26 de febrer al 2 de març arriba la 4ª edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres

La 4a edició consolida el Festival com a major esdeveniment circense a l’Estat i segon Festival de Circ a Europa

Després de l’èxit de les seves tres primeres edicions, el darrer cap de setmana de febrer 2015, torna a Figueres el Festival Internacional del Circ. Prop de 30.000 espectadors podran gaudir de les 24 millors atraccions mai vistes en els circs europeus, amb més de 70 artistes de 14 països.

En la 4a edició, el festival es consolida no només com a major esdeveniment circense de l’ Estat sinó igualment com a segon Festival a Europa, després del de Montecarlo amb 38 edicions a les seves espatlles. Aquesta escalada entre els festivals europeus ha estat possible gràcies a la notorietat internacional aconseguida, al nombre d’espectadors que anualment visiten el certamen (28.146 en la darrera edició), a la qualitat de les seves atraccions, a la quantitat d’activitats paral∙leles, a la capacitat d’atracció de programadors, al retorn econòmic generat, a les contractacions aconseguides pels artistes, al cost total de l’esdeveniment, etc.

Respecte a la resta de festivals, la peculiaritat del Festival de Figueres és la de presentar únicament artistes mai vistos abans en cap pista de circ europea. Aquesta característica ha fet que, des de la seva primera edició, el Festival es converteixi en la porta al vell continent per a aquells artistes desitjosos de presentar­‐se al públic europeu. A cada edició nombrosos programadors i directors de càstings d’espectacles internacionals es desplacen fins la capital altempordanesa per a contractar­‐ne els seus artistes.

En la cursa de la millora constant de l’experiència Festival, per a la 4a edició es plantarà una nova gran carpa 360º d’avançada tecnologia i única a Europa que permet donar cabuda a 2.214 espectadors en butaques individuals sobre una grada de major inclinació i sense cap columna a l seu interior