Del 28 de maig al 6 de juny, Barcelona acull les últimes propostes de videoart i imatge en moviment

La XIII Edició del LOOP Barcelona, formada per Fair, Festival i Studies, articularà el seu programa artístic i els espais de debat al voltant de dos grans fils conductors

A través de tres seccions – Fair, Festival i Studies – LOOP Barcelona presenta una acurada selecció de peces de vídeo, un programa exposicions als principals espais de la ciutat, intervencions a l’espai públic i desplega un ampli programa de xerrades i trobades professionals al voltant del videoart entre el 28 de maig i el 6 de juny a la ciutat de Barcelona.

Per una banda, la LOOP Fair, entre el 4 i el 6 de juny, reunirà a l’Hotel Catalonia Ramblas més de 45 galeries que presentaran a les diferents habitacions solo shows de vídeo artistes contemporanis, moltes d’elles, premières a nivell mundial. En les mateixes dates, LOOP Studies desplegarà un ampli programa de xerrades i trobades entre professionals del videoart en un gran espai de treball que convidarà a reflexionar sobre les dues grans línies de treball de LOOP 2015.

Entre les novetats d’aquest any destaca la primera edició del Premi Discovery, patrocinat per Estrella Damm, que neix amb l’objectiu d’apostar per la producció de vídeos i pel·lícules d’artistes internacionals a través d’una convocatòria oberta a la comunitat artística. 

LOOP Barcelona busca aproximar-se a la ciutadania. Per això, entre el 28 de maig i el 6 de juny diversos espais de la ciutat acolliran les exposicions de vídeo programades en el marc del Festival LOOP. El recent inaugurat Museu de Cultures del Món, així com nombrosos espais del recinte de l’Antic Hospital de la Santa Creu, entre d’ells la Biblioteca Nacional de Catalunya i la Capella, se sumaran per primera vegada als espais de la ciutat que acolliran projectes expositius i intervencions artístiques.

Els espais de debat giraran al voltant de dos grans fils conductors: What about collecting video art’ (Com col·leccionar videoart), on s’explorarà el col·leccionisme dedicat al vídeo i es posarà de relleu la figura del col·leccionista com un agent actiu en la promoció de l’art contemporani, compromès amb la comunitat artística, que assumeix un rol pro-actiu dins del món de l’art. Y Beyong the Image: Sound (Més enllà de la imatge: So), on s’explorarà aquelles pràctiques artístiques sonores que estan estretament relacionades amb la imatge en moviment.