Comença ‘Això al poble no li agradarà’, el festival d’arts vives de les comarques gironines

L’edició zero del festival tindrà lloc de l’1 al 4 de juny a Olot, Mieres, Porqueres, Banyoles, Girona, Celrà, Lloret de Mar, la Jonquera i Figueres

Redacció.- “Això al poble no li agradarà” és un festival que vol convertir-se en un punt de trobada entre públics i creació contemporània. Un espai capaç de generar noves formes de relació entre els espectadors i espectadores i aquelles pràctiques artístiques contemporànies que dialoguen amb el context. El festival proposa un desplaçament del pol cultural, un exercici de reterritorialització que posa en valor la creació híbrida, connectant artistes, espais i públics.

L’objectiu és que la gent conegui la xarxa d’equipaments culturals que tenen una programació alternativa. Per això la programació comptarà amb espectacles interdisciplinaris de teatre, dansa, arts visuals i audiovisuals que es faran a Olot, Mieres (Garrotxa), Porqueres (Pla de l’Estany), Banyoles, Girona, Celrà (Gironès), Lloret de Mar (Selva), la Jonquera i Figueres.

 

Una desena de propostes en un cap de setmana

La programació començarà avui dimecres amb una conferència al Bòlit de Girona i demà dijous es farà la inauguració oficial amb la companyia Monte Isla i l’espectacle Donde empieza el bosque i acaba el pueblo al teatre d’Olot. El divendres es farà una jornada a Mieres sobre les pràctiques contextuals i el centre cívic de Porqueres acollirà una Restart Party. Al vespre el col·lectiu Nyam Nyam representarà Inert? a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles. El dissabte el festival arrencarà a Girona amb Rue un espectacle gratuït que es farà a la plaça de Santa Susanna. Per dinar es farà una paella comunitària a Celrà i el Mas Espolla serà l’escenari de l’espectacle Orelles. La programació seguirà a Lloret de Mar, on el públic podrà gaudir de Noves espiritualitats per a persones atees als jardins de la Pau. La última de les jornades d’’Això al poble no li agradarà’ es concentrarà diumenge a l’Alt Empordà. En aquesta comarca es podrà veure Hablar con las plantas para llegar a un paisaje a la zona dels búnquers de la Jonquera. I el teatre municipal el Jardí de Figueres programa Noche cañón.

La clausura es farà una setmana més tard, el 10 de juny, amb un màpping estelar a l’Observatori de Batet de la Serra d’Olot, a càrrec del Bòlit de Girona.

 

Abonaments

Amb l’objectiu que el públic pugui seguir totes les propostes, el festival d’arts vives ha creat un abonament amb totes les entrades als espectacles, el transport entre municipis i també la paella comunitària que es farà a Celrà. Tindrà un preu de 50 euros que es podrà comprar a través de la pàgina web del festival i els organitzadors asseguren que tan sols hi ha una trentena d’abonaments disponibles. El festival també promou el desplaçament en transport públic (sempre que sigui possible) i l’allotjament al territori.

El festival es repartirà entre els espais d’Olot Cultura, l’Espai Nyamnyam de Mieres, el Centre Cívic de Porqueres, Cultura Banyoles, el Teatre Municipal de Girona, Celrà Fàbrica d’Arts, el Teatre de Lloret de Mar, La Jonquera Cultura i Figueres a Escena. També compte amb el suport de diversos agents del territori com ara El Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona; El Canal, Centre de creació d’arts escèniques de Salt-Girona, i L’Animal a l’Esquena, de Celrà, a més del suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.