Demà comença el festival Panoramad'Olot

Jordi Mitjà és el responsable de la imatge del Panorama 2010

Del 10 al 13 de juny hi haurà el plat fort del festival de creació contemporània Panorama. Des de fa tres edicions, el festival pren L’eslògan El lloc on visc, ja que totes les propostes tenen a veure amb L’entorn de la creació, la relació dels creadors i el paisatge, etc.

Panorama arrenca el dijous 10 de juny amb L’altra banda del mirall. Una proposta que comença amb L’espectacle Borrón#8 de la cia. Losquequedan i que continua amb un espai de reflexió on participaran un crític, un teòric, una mànager i una programadora. Entremig i tot seguit, se sentirà la música de Projectea.

A partir D’aquí Panorama omplirà el cap de setmana amb les propostes més innovadores de L’escena actual.

La companyia suïssa Trickster Teatro portarà ?una petita joia? ?segons la directora del Festival, Tena Busquets- amb un espectacle que ens convida a transitar pels entorns de la caseta de xocolata de Hansel i Gretel. Baró D’Evel Cirque, la companyia formada per Camille Decourtye i Blai Mateu (fill de Tortell Poltrona), instaL’larà la seva carpa al recinte firal, on podrem veure Le sort du dedans, espectacle guanyador del Premi Nacional de Circ 2010. També destaca L’actuació D’Àngels Margarit que, després de 20 anys, tornarà a ballar el seu Solo per a habitació D’hotel, que ha representat a hotels dels cinc continents.

Passejant pel Firal toparem amb les màquines amb ànima D’El circo de las penas, D’Antigua&Barbuda, o amb homes que expliquen històries dins les seves panxes (Panxuts, de Laitrum Teatre). Aquesta companyia olotina ofereix, a més, Cíclic, una proposta que, si la voleu veure, haureu de pedalar. També al Firal ens podrem aturar i entrar a L’original cinema Puck, ubicat en una caravana on caben set persones i on es projecten films D’animació D’autor. Ben a prop, Kapzuloa, de la companyia basca Koyame Antzerki Kompainia, oferirà uns espiells que ens serviran D’ulls indiscrets per seguir L’espectacle. També al Firal, dissabte hi haurà un rull de paper de 8 km suspès a L’aire, i tothom qui vulgui es podrà fer el seu barret de paper amb Paul Henri Jeannel.

Àrea Tangent torna a Panorama amb tres històries en una, tres contes amb humor i un toc de surrealisme. I els també coneguts Circolando (Portugal) presentaran per primer cop a Catalunya L’espectacle Cabrigo, una barreja de teatre, dansa, arts visuals, música i videocreació emmarcat en la poètica que els caracteritza.

Com sempre, durant el festival Panorama es donarà a conèixer el veredicte de la Beca Incubadora 2010. També es presentaran dues de les propostes guanyadores en la passada edició: El meu món no cap en aquesta casa, de Marta Betriu, i la instaL’lació B.S.M.U., de Pedro Guirao.

Una de les propostes més originals D’aquesta edició és la performance de Nilo Gallego El sol surt a fer un vol, que es podrà veure el diumenge a partir de les 5 de la matinada a Montolivet.

L’Anella Cultural també serà present al PNRM transportant una activitat del Sònar Kids: Guillamino, de zero a cent, un espectacle de creació participativa en tres escenaris simultanis per als més petits.

La programació del festival Panorama es completa amb altres tallers, instal·lacions i exposicions diverses. Podeu consultar la informació completa als programes o bé al web www.pnrm.net.

I per acabar-ho D’arrodonir, el PIM PAM PUM FOC! ens sorprendrà el 19 de juny amb les postres de PNRM: Liliana. L’ingredient, una faula D’ApeL’les Mestres passada pel túrmix del PIM PAM PUM FOC!, sota la direcció del xef Janot Carbonell.

Etiquetes:
,