Avui s’inaugura al Teatre Clavé l’exposició itinerant ‘La memòria de les arts efímeres’

'La memòria de les arts efímeres. Documentar el passat per construir el futur de les arts escèniques' és el títol de l’exposició que parla del fons del Museu de les Arts Escèniques (MAE) acumulat des de la seva creació, l’any 1923.

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona ha confeccionat una exposició itinerant per donar a conèixer la tasca de preservació i col·lecció que desenvolupa el Museu de les Arts Escèniques i Centre de Documentació (MAE). L’exposició dóna a conèixer el valor de conservar documents i objectes relacionats amb les arts escèniques per facilitar el seu estudi historiogràfic als investigadors. Presentada en diferents plafons de fotografies, l’exposició proposa un viatge a través de materials del fons del MAE representatius d’algun aspecte o professió concrets dins el món del teatre: l’escenògraf, la ballarina, l’actor, el titellaire o el director teatral i el dramaturg.

La memòria de les arts efímeres va començar la seva itinerància el novembre de 2014 i per aquest 2015 està previst que visiti diverses poblacions, entre elles Tordera. L’exposició es podrà visitar des del 29 de gener fins el 8 de febrer al Teatre Clavé (plaça Miquel Martí i Pol, s/n. Tordera) en horari de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 17h a 20h.

La clausura de l’exposició a Tordera coincidirà amb l’actuació d’IT Dansa, la Jove Companyia de l’Institut del Teatre, que presentarà dues coreografies en el marc de la programació estable del Teatre Clavé: Wad Ras i Minus 16. L’actuació d’IT Dansa serà el diumenge 8 de febrer a les 19h a la Sala Gran Del Teatre Clavé.