Desè aniversari del festival GONG

Ravid Goldschmidt, l'intèrpret de hang més prestigiós del món, oferirà una audició gratuïta a Collbató amb motiu del desè aniversari del festival GONG

GONG, El festival dedicat a les noves sonoritats que se celebra el 25 i 26 de juliol a les Coves de Salnitre de Collbató, està d’aniversari. El festival fa 10 anys i per a celebrar-ho organitza una audició gratuïta el dissabte 25 de juliol a les 19:00h a la Plaça del Ponis de Collbató de la mà de Ravid Goldschmidt, un dels millors intèrprets de Hang a nivell mundial.

Amb aquesta acció el Festival pretén acostar el públic del Gong al nucli històric de Collbató i vol rendir homenatge a Goldchmidt, el músic que va fer el primer concert del Festival l’any 2015.

El Gong 2015 estrenarà Orígens, un espectacle de dansa contemporània i música d’arpa inspirat en l’orografia de l’interior de la cova; comptarà amb la presentació mundial del Diapafon, un nou instrument concebut pel luthier barceloní Xavier Garcia i format per un conjunt de diapasons, i acollirà el concert de cants harmònics de la prestigiosa coral MuOM acompanyada del GONG Ensemble.

En solidaritat amb el poble nepalès, el GONG 2015 celebrarà SOS Nepal, una audició a càrrec del músic nepalès Manish Shrestha. Part de la recaptació de les entrades es donarà als damnificats del terratrèmol del Nepal.

El GONG, que se celebra a les Coves de Salnitre de Collbató, proposa una experiència única a l’interior de Montserrat, un espai màgic amb una acústica excel·lent.