Desmuntant la caverna

Jofre Llombart dóna respostes a les mentides que ens volen fer creure

Un llibre contra les mentides que arriben d’Espanya

  • «Una declaración unilateral de independencia —y no cabe una declaración pactada— colocaría la región que lo hiciese en la ilegalidad europea». José Manuel García-Margallo.
  • «Catalunya quedaría fuera del euro». Alberto Ruiz Gallardón.
  • «El futuro de Cataluña lo decidimos todos los españoles». María Dolores de Cospedal.
  • «Los catalanes tendrían fuera de España la renta de Chipre». Portada diari ABC.
  • «Las pensiones de una Cataluña independiente caerán 700 euros». El Mundo.

Aquests són alguns exemples del que hem sentit els últims mesos, els arguments de la caverna mediàtica i política contra la independència de Catalunya, i en primer terme contra el dret a decidir. Il·legalitats, problemes econòmics, invalidesa dels títols universitaris, pobresa immediata… La caverna ha posat tots els altaveus possibles perquè els catalans actuem amb por i no lliurement. El periodista Jofre Llombart ha desmuntat un per un els arguments, enfrontant-los amb les opinions i respostes d’experts de cada matèria. El resultat: un llibre que desmunta les mentides d’Espanya.

Desmuntant la caverna no pretén ser un tractat científic o jurídic sobre cada qüestió, sinó que posa damunt de la taula les veus que han contestat (amb dades) a aquestes visions més apocalíptiques. El llibre inclou l’epíleg “#DESMUNTANTCAVERNA”. Un manual ràpid on es rebaten i argumenten les amenaces cavernaries de forma breu, en menys de 140 caràcters per poder-se encabir a Twitter.