El despertar de la primavera, el clàssic dels musicals amb més èxit arreu del món, arriba al Teatre Victòria

L’espectacle està dirigit per Marc Vilavella i compta amb una companyia formada per 15 actors i 7 músics en directe

Redacció.- Arriba la primavera i amb ella torna a Barcelona un clàssic dels musicals ideal per inaugurar aquesta època de l’any, El despertar de la primavera (Spring Awakening), del 5 al 29 d’abril al Teatre Victòria. El musical pop rock, èxit de crítica i públic de la temporada passada, tracta sobre l’amor adolescent, la repressió, la por, l’abús de poder, la incomprensió i la ignorància, a l’Alemanya del segle XIX.
El despertar de la primavera és sobretot un descobriment de la sexualitat en totes les seves variants i també una forma de denúncia i revelació contra una mateixa societat que encara avui dia ens controla i empresona. Escrita a finals del segle XIX, l’obra va significar una càrrega de profunditat contra les estructures d’una societat (l’Alemanya del moment i el món occidental en general) hipòcrita i dominada pels poders econòmics, la religió i la moral, i els valors reaccionaris.
Des de la seva estrena l’any 2006 a l’Off Broadway de Nova York, el musical ha aconseguit commoure espectadors d’arreu del món. Considerada una peça de culte, ha tingut diverses produccions internacionals, i s’ha estrenat en escenaris de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diverses gires pels Estat Units i pel Regne Unit… i ara, torna a Barcelona. La producció original de Broadway l’any 2006, va guanyar 8 premis Tony i 4 premis Drama Desk. Aquesta versió catalana, estrenada l’any passat a la sala Gaudí de Barcelona, no es queda curta i ha guanyat 2 Premis de la Crítica, 3 premis Teatro Musical de Madrid, 2 premis Broadwayworld i ha obtingut dues nominacions als ButacaL’espectacle, que conté 19 números musicals, està dirigit per Marc Vilavella (Homes Foscos, Mar i Cel, la Barni Teatre), la coreografia és d’Ariadna Peya (Cia. Les Impuxibles, Grease, el musical), la direcció musical de Gustavo Llull (Poe de Dagoll Dagom, Operación Triunfo) i la traducció catalana de David Pintó (Mares i filles i Homes foscos). Jordi Bulbena (Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Comediants) ha creat l’escenografia i el vestuari.