Després de l’èxit d’El pont dels jueus, de Martí Gironell, arriba la seva continuació, Paraula de jueu.

Arrenca amb l'encàrrec de la vila reial de Besalú que va rebre, en l'anterior novel·la, Pere Baró de reconstruir el pont

Redacció.- L’escriptor i periodista Martí Gironell, ha presentat el nou llibre Paraula de Jueu. Un relat situat al segle XIV i arrenca amb l’encàrrec de la vila reial de Besalú que va rebre, en l’anterior novel·la, Pere Baró de reconstruir el pont que 300 anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard. “Si ens agrada tant la novel·la històrica és perquè sempre hem volgut saber què passava quan no hi érem”, ha assegurat Gironell.
El mestre d’obres Pere Baró rep l’encàrrec de la vila reial de Besalú de reconstruir el pont que tres-cents anys abans havia aixecat el constructor Prim Llombard. Una riuada l’ha destruït i posa en risc l’expansió i la posició comercial de la ciutat. Un jove jueu, en Kim, descendent dels Llombard, troba la manera de participar en les obres, que s’aturaran per causes que es veurà abocat a investigar.
Una aventura medieval i vital que protagonitzen en Kim i l’Ester, una noia cristiana que treballa entre l’hospital de l’Almoina de Barcelona i el call jueu. A través d’ells veurem com jueus i cristians viuen la seva complexa realitat mentre ens capbussem en els costums del segle xiv. El poder de les paraules, la força de les conviccions, l’amor i el respecte com a ingredients bàsics per aixecar un pont d’entesa entre les dues religions. Una empresa que no serà gens fàcil perquè trobaran persones d’un costat i de l’altre que estan disposades a impedir-ho.