Dies de dansa a Barcelona

La programació està emmarcada dins el Grec 2009 i es podrà veure del 10 al 14 de juliol

Dies de Dansa és un festival de dansa contemporània en paisatges urbans que durant 5 dies la dansa ocuparà les ciutats de Barcelona, Mataró, Sabadell i Sitges amb un programa D’actuacions gratuïtes on diferents creadors, ballarins i companyies mostraran els seus millors treballs. Una proposta nascuda a Barcelona de la mà de L’associació Marató de l’Espectacle.
El festival farà que edificis, parcs, carrers i places cobren vida en una trobada entre la dansa, el públic i l’espai públic. L’objectiu és apropar la gran varietat de llenguatges de la dansa contemporània a tots els públics de forma gratuïta, aprofundir en el treball coreogràfic sobre l’espai urbà i generar debat i reflexió sobre el tema de l’espai públic. El Festival porta les propostes de ballarins nacionals i internacionals per tal d’arribar a els objectius plantejats.

Dies de Dansa contínua desenvolupant la idea de descentralització i integració de nous territoris, és per això que, a més de Barcelona, es porta a terme en altres ciutats que aquest any són Granollers, Sabadell i Castelldefels. D’aquesta manera el festival aposta clarament per artistes locals (de cada una de les quatre ciutats) i crea moviment de les companyies internacionals.

Aquesta edició comença la tarda del 10 de juliol a Mataró i Barcelona. Els dies 11 i 12 de juliol recorrerà 6 espais de Barcelona: CCCB, MACBA, Pati Manning, Espai Cultural Caja Madrid, Fundació Joan Miró i el Museu Picasso. I els dies 13 i 14 de Juliol es farà a Sabadell i Sitges, respectivament.

Dies de Dansa 2009 suma un total de 61 actuacions de més de 25 companyies, que mostraran la varietat i diversitat dels diferents llenguatges de la dansa contemporània que es fa a Catalunya, Espanya i el món.