Dijous comença la tercera edició del Posidònia Fest de Mataró

El festival programa a Albert Pla, Pol Batlle amb Rita Payés, Celeste Alías o Pau Brugada

Redacció.-  Arriba la tercera edició del POSIDÒNIA FEST, el festival de música que se celebra al Port de Mataró els dies 31 d’agost, 1 i 2 de setembre. El cartell d’aquest any el formen les actuacions de Pau Brugada, Flamengrass, Celeste Alías, Arnau Obiols, Neus Borrell i Miquel Joan, Albert Pla, Mar Grimalt, Mireia Vilaseca i Pol Batlle amb Rita Payés, a més a més, per segon any consecutiu, el festival programa de manera addicional a tres propostes musicals del Maresme (Flamengrass, Neus Borrell i Miquel i Mireia Vilaseca), seleccionades mitjançant una crida pública, per actuar a l’escenari situat al Parc Maresme. Aquesta àrea també acollirà el servei de begudes, les entitats col·laboradores, empreses patrocinadores i l’exposició de l’Associació Sant Lluc per l’Art.

La principal novetat que presenta el POSIDÒNIA FEST d’enguany és que els concerts del dijous 31 d’agost seran gratuïts i oberts a tothom. Per a la resta de dies, les entrades estaran disponibles per 18€ per jornada i es podran adquirir a través de la pàgina web del festival www.posidoniafest.cat.

El festival es desenvolupa al Parc Maresme, un espai ple d’encant. L’Escenari Maresme és l’epicentre amb servei de begudes, col·laboracions d’entitats col·laboradores, empreses patrocinadores i una exposició de l’Associació Sant Lluc per l’Art, que presentarà una obra única sobre teles de grans dimensions que representarà un bosc submergit.

 

El cartell

 

Pau Brugada. Presenta el seu últim disc “En blanc” on, a través d’un equilibri subtil entre la cançó d’autor i la música urbana, dibuixa diferents paisatges on es trenquen dinàmiques per arribar a llocs inesperats. Pau Brugada desplega amb llibertat les seves múltiples cares i es val del rap com a llengua materna i l’abraça amb la seva faceta més musical com a cantant i guitarrista. A “En Blanc”, Pau Brugada.

Pau Brugada – veu, guitarra i electrònica.

Oriol Pujolràs – bateria, cors i electrònica.

 

Flamengrass. El grup amb components de Premià de Mar i Vilassar de Mar, neix de l’apropament entre el bluegrass, el flamenc i les músiques d’arrel de la península ibèrica. Un projecte que creix des d’un amor profund per la música, de la barreja i les ganes de compartir diferents estils, l’old-time, la música sefardí i el flamenc.

Lluís Gómez – banjo.

Carol Duran – veu i violí.

Maribel Rivero – veu i contrabaix.

 

Celeste Alías. Presenta l’espectacle “Tranquila. Celeste canta Chavela”, un cant de llibertat, d’amor i de vida, una festa pels difunts, una celebració de la vida i de la mort d’una figura cabdal dins del món de la música popular, la cantant mexicana Chavela Vargas, un gran personatge, autèntica pionera de l’univers LGTBI. Celeste Alías hi posa la cara, la veu i el nom en aquesta celebració, explorant noves sonoritats.

Celeste Alías – veu.

Santi Careta – guitarra.

Oriol Roca – bateria.

Arnau Obiols. Presenta el seu últim treball “Mont Cau”, Premi Enderrock de la crítica a millor disc de folk del 2022. Un àlbum amb la veu i la bateria com a protagonistes, però també amb l’electrònica, les gravacions de camp i d’altres instruments com el flabiol i la guitarra. Arnau Obiols ha elaborat un repertori basat en músiques i lletres pròpies però també agafant alguns textos i reflexions d’autors contemporanis.

 

Neus Borrell i Miquel Joan. Des de Sant Pol de Mar, Neus Borrell i Miquel Joan presenten el seu últim disc “El cos per caure”, una somatització de poemes de Jaume Coll, Gabriel Ferrater, Núria Martínez-Vernis, Maria-Mercè Marçal, Josefa Tolrà, Joan Brossa i Guim Valls, entre d’altres. “El cos per caure” perquè la música no té cos, però sense els cossos no és. Com el vent del fagot que viu entre els llavis de qui l’escolta.

Neus Borrell – veu.

Miquel Joan – guitarra.

 

Albert Pla. Músic, cantant, actor, escriptor, pallasso, bufó… En aquesta ocasió puja a l’escenari sol, en estat pur, amb aquesta força que té per teatralitzar les cançons i aconseguir un espectacle d’una poètica inusual, devastadora i electritzant. Cançons que expliquen històries tràgiques i delirants, quotidianes i sorprenents, delicades i brutals, crues i surreals en les quals el botxí és també víctima, la calma es transforma en tempesta, la comèdia conviu amb la tragèdia i la serenitat desemboca a la disbauxa.

 

Mar Grimalt. Presenta el disc “Espurnes i coralls” fruit del premi del Concurs Sons de la Mediterrània 2021. Les seves melodies càlides i la seva veu embolcallant, de manera experimental, s’entremesclen amb els sons de la fàbrica de vibrats i pretensats de la seva família. És així com la veu de la mallorquina es troba atrapada entre sons de màquines.

Mar Grimalt – veu, guitarra, teclat.

Ada Elionor – veu, SPD, sintetitzadors.

Mireia Vilaseca. Nascuda a Alella, presenta un espectacle delicat, acústic, íntim i bonic on presenta les cançons del seu últim disc “Des de dins”. Cançons nascudes des de dins seu i que es basen en les experiències i emocions viscudes. En aquest concert estarà acompanyada d’Irene Romo al Cello i segones veus.

Mireia Vilaseca – veu i guitarra.

Irene Romo – Cello i veus.

Pol Batlle amb Rita Payés. Pol Batlle, juntament amb Rita Payés, presenten en directe “Salt Mortal”, el disc que ha estat produït pel reconegut Juan Berbín i que destaca com una autèntica joia poètica, màgica i enèrgica de la música independent contemporània. Aquests temes, en els quals l’artista s’expressa en català, castellà i anglès, emanen una bellesa i una sensibilitat que resulten quasi doloroses.

Pol Batlle – veu i guitarra elèctrica.

Rita Payés – veu, trombó i electrònica.

Kquimi Saigi – teclats.

Oscar Garrofé – baix.

 

Etiquetes: