Dijous Paella presenta nou disc a La Mirona

El concert serà el proper divendres 16 d'abril a les 22.00h i el grup tocarà amb els barcelonins Aiaiai

Dijous paella deixen enrere la seva primera etapa més eclèctica, per presentar-nos 12 noves cançons de rumba elegant, coherent en estètica i composició i una temàtica costumista pel que fa a la lírica. Liderats per Àgata Casas a la veu, que brilla amb llum pròpia en la interpretació d′unes veus que es situen a mig camí de la solera i el punt roots de tribut a les arrels rumberes, Dijous Paella han parit un disc rodó.

Amb una base apuntalada fermament en ventiladors de luxe, guitarres de qualitat i contrabaix, el ritme es dispara amb una secció de percussió colpidora a força de caixons, bongos i campanes. Afegiu-hi una secció de vents (trombó i trompeta), les col·laboracions transversals de Rafalito Salazar (Ai Ai Ai) i Yumitus (que tant disparen ventiladors com cors o percussions), les melodies i jaleos d′Àgata Casas i ja ho tenim.

Dels 12 talls que ens presenten, difícilment podríem triar-ne un d′exponent. Escolteu Cala Jóncols , Blaus , No em deixis així , el funk de Les xiques o El bell atac i proveu de quedar-vos-en només una . Aquest és un disc rodó pel que fa a la composició pròpia, i a més es completa amb dues tremendes versions. Per una banda la versió d′un tema rescatat del format casset, En aquest bar , del grup dels vuitanta d′en Quimi Portet: Kul de Mandril . Si al seu moment no va tenir gaire ressò, doneu-li uns mesos de recorregut amb aquesta revisió paellera. S′ensuma el clàssic. I per una altra, passant de Vic a Miami, trobarem el cover de la cançó Sueños del latino Diego Torres, que Dijous Paella han titulat Somnis i amb la qual aprendrem a deixar enrere prejudicis estètics i valorar el que és una cançó quan la despullem de la producció. Si no ho veus, no ho creus!

Després de 6 anys de recorregut com a grup, Dijous Paella han passat de ser un invent, una conya, una broma i un divertimento a convertir-se en una de les propostes rumberes més sòlides i originals del panorama català. Després de més d′un centenar de concerts i amb l′aparició del seu nou disc, Vol.2, en què el grup sintetitza el seu gran moment de forma, Dijous Paella són sense cap mena de dubte el projecte de referència en l′escena rumbera i festiva catalana.

Etiquetes: