Dipositat a la Filmoteca de Catalunya el fons documental de Joan Gabriel Tharrats

Entre el material i ha guions originals, àlbums temàtics i una col·lecció de 5000 fotogrames

La família de Joan Gabriel Tharrats ha posat en mans de la Filmoteca el fons documental D’aquest polifacètic cineasta gironí, que va morir el 2004, completant D’aquesta manera el lliurament que el propi Tharrats havia efectuat els anys 90, de la seva coL’lecció de pel·lícules.

Els nous materials rebuts es distribueixen en 41 caixes que contenen, entre D’altres elements, la seva biblioteca personal, documentació original relativa al seu únic llargmetratge ?Cinematógrafo 1900? (1979), L’original de dos llibres seus, inèdits, sobre Larry Semon i sobre animació, guions originals escrits per ell, àlbums temàtics (de cromos, o de retalls) sobre temes cinematogràfics, una completa videoteca de cine D’animació i cine mut, i una coL’lecció de 5000 fotogrames de pel·lícules curosament emmarcats.

Tharrats havia treballat amb Berlanga, Forn, Nunes, Ardavín, Freda i Parrish, va ser guionista i realitzador a TVE, productor de documentals amb empresa pròpia (Méliès Films) i escriptor-historiador interessat especialment en Segundo de Chomón i el cinema dels Jocs Olímpics. Com a director, a més del citat ?Cinematógrafo 1900?, cal destacar el notable curtmetratge ?Un viernes santo? (1960).

Etiquetes: