Dissabte Noa inaugura Sons del Món, el festival que uneix música i vi

Serà l'únic concert que farà aquest estiu a Catalunya

Sons del Món fa nou anys que és el festival pioner en maridar concerts d’artistes de primera línia amb vins de la DO Empordà i paratges i escenaris únics com el Convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries i la Ciutadella de Roses.

Enguany, el festival fa un sal qualitatiu i programa cinc concerts de luxe: Noa (2 de juliol), Macaco (8 de juliol), Rosario (15 de juliol), Sopa de Cabra (23 de juliol) iManel (29 de juliol).

El festival el complementen l’exitós cicle de concerts “Música entre vinyes” a cellers de de la DO Empordà amb artistes com Sanjosex, Marc Parrot, Sabor de Gràcia,Sara Pi, Joana Serrat i Cris Juanico.

Noa és la cantant israeliana internacionalment més reconeguda. Una artista amb una veu extraordinària que transmet emoció i intel·ligència en les seves interpretacions apassionades i vitals i que és capaç d’encisar a personalitats tan disperses com el mateix Pep Guardiola.

El seu darrer treball, Love Medicine, està inspirat en les qualitat curatives de la música i han col·laborat en el seu enregistrament artistes tan destacats com ara Gilberto Gil, Pat Metheny i Joaquín Sabina.

NOA AMB PERAFITA ROSAT
Celler Martín Faixó

Tothom coneix el Cap de Creus! Paratge meravellós, inconfusible, de cel blanc i racons entramuntanats… et podrà captivar. Trobarem feixes de pedra seca que parlen de la història dels vins de Tramuntana, allà trobarem la família Martín i Faixó, en la que neix un vi: “Perafita Rosat” de Garnatxa i Merlot.

El seu color delicat reflexa un vi jove. En boca descobrirem sensacions a fruita vermella i records a llaminadura… Protegit pel Mar Mediterrani, aquest influenciarà amb tocs salins, que faran recórrer un munt de sensacions… tot i això arribarà a un maridatge únic que gaudirem amb una copa d’aquest vi i una veu meravellosa… ¡Noa!

Maridatge realitzat pel sommelier Toni Gata, del restaurant Miramar.

Sons del Món segueix apostant pel salt qualitatiu iniciat a la passada edició amb una programació musical de primer nivell, i així esdevenir el festival de música i vi més important del país. Noa, que protagonitza el concert inaugural del festival, celebrarà el seu únic concert de l’estiu a Catalunya. Sopa de Cabra realitzarà una de les dues úniques actuacions que farà a comarques gironines. Rosario farà un dels pocs concerts a Girona, igual que Macaco.Manel presentarà oficialment a l’Alt Empordà el seu nou disc Jo competeixo.

CATES DE VI PRÈVIES ALS CONCERTS:

APOSTA DECIDIDA PER LA PROMOCIÓ DEL VI I DEL TERRITORI

En els meravellosos espais on es realitzen els concerts, Convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries i Ciutadella de Roses, realitzarem de 20:00 a 21:00 unes degustacions limitades a 30 persones. L’enòleg del celler maridat explicarà personalment com ha creat els seus vins, mentre els degustem. Sabrem quins sabors i olors hem de trobar en els seus vins, el perquè dels cupatges, amb què s’ha inspirat, el perquè del nom dels seus vins… Una experiència enològica perfecte, per començar amb bon peu una nit de Sons del Món.