“Disset mirades a dotze mesos”, una exposició de fotografies del Premi Carles Rahola

És una selecció de les 148 imatges que es van presentar a la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local

Redacció.- La seu de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull l’exposició “Disset mirades a dotze mesos”, una selecció de les 148 imatges que es van presentar a la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. La mostra –de la qual s’ha editat un catàleg- està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i es pot visitar fins al 30 de juny. Després, passarà a integrar-se al programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Girona.
L’exposició està integrada per vint-i-quatre imatges seleccionades d’entre els 43 treballs (molts d’ells, sèries) presentats a la categoria que premia la millor fotografia de premsa en la darrera edició dels Premis Carles Rahola. Disset professionals, cadascun amb la seva particular mirada, aconsegueixen fer reviure alguns dels fets destacats de l’any 2016, però també permeten descobrir moments aparentment insignificants, que podrien haver-se perdut en el dia a dia si no fos perquè un fotoperiodista va fixar-s’hi.
Al costat de l’èpica de la lluita d’un membre de l’ADF contra les flames d’un incendi trobem trossets de vida a les Fires de Girona. Podem passar de la brutalitat d’un accident a la N-II a la placidesa dels Aiguamolls de l’Empordà; de la intensitat del gest musical al neguit dels qui esperen aconseguir un habitatge; del color de les festes populars i la plasticitat del circ a l’emoció continguda de la família Ribas de Can Ventós. Una vegada més, les fotos van molt més enllà de la imatge: ens transmeten emocions, ens evoquen sensacions i ens fan reflexionar.
Foto: Jordi Ribot
“Disset mirades a dotze mesos” inclou fotos de Martí Artalejo, Borja Balsera, Albert Busquets, Jordi Busquets, Joan Castro, Carles Colomer, Martí Dacosta, Pere Duran, Toni Ferragut, Jordi Mestre, Carles Palacio, Xavier Pi, Aniol Resclosa, Àngel Reynal, Jordi Ribot, Glòria Sánchez, i Lluís Serrat; i es pot visitar fins al 30 de juny a la nostra seu.
Les institucions, associacions i entitats gironines que vulguin acollir-la poden sol·licitar-la per mitjà del portal web wwww.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.