Divendres comença el festival Cantilafont amb una dotzena de propostes d’arts escèniques i música

Pau Vallvé, Queralt Lahoz, Renaldo & Clara, Marala, Da Souza són alguns dels artistes que actuaran a Sant Feliu Sasserra

Redacció.- Aquest divendres 14 de juliol comença el Festival Cantilafont, que tindrà lloc fins al dissabte 15 de juliol a Sant Feliu Sasserra (Lluçanès). El festival comptarà amb una dotzena de propostes de música i arts escèniques: Renaldo & Clara, Marala, Bewis de la Rosa, Da Souza, Cia. La Corcoles, Coconauta, VēMō, Queralt Lahoz, Pau Vallvé, l’espectacle La veu submergida de Maria Palma, Amaia Miranda i l’espectacle Gregaris de Soon Circus Company. Així mateix, el Festival comptarà amb la jornada Recoopera: una instal·lació, una taula rodona i el concert de Quim Carandell, cantant de La Ludwig Band. Els abonaments i entrades estan disponibles al web del festival.

Amb la cultura, el territori, la gastronomia local i la sostenibilitat com a eixos principals, el Festival Cantilafont comptarà amb una programació de qualitat i un aforament reduït, amb la intenció de donar valor a la proximitat i prioritzar el gaudi del públic i l’entorn natural. Amb una ferma aposta per la partitat i els espectacles liderats per dones creadores, durant el cap de setmana es podran veure un total de set concerts, tres propostes d’arts escèniques i dues sessions de DJ. Una edició que, per primera vegada, i després de 10 anys itinerant per diferents poblacions i emplaçaments del Lluçanès, es durà a terme al mateix espai que l’any anterior, Sant Feliu Sasserra.

El festival engegarà motors aquest divendres 14 de juliol amb un dels grups més destacats de l’escena catalana, Renaldo & Clara (20 h), i seguirà el seu curs amb les actuacions de Maria Palma (21:15 h), que presenta l’espectacle multidisciplinari La veu submergida; el trio de música d’arrel Marala (22 h); l’artista Bewis de la Rosa (23:30 h) amb la seva proposta de rap rural; i Coconauta (00:30 h) amb un set de DJ. Després de la primera jornada, l’esdeveniment continuarà el dissabte 15 de juliol amb el concert de la guitarrista i compositora basca Amaia Miranda (18 h); l’espectacle de circ Gregaris de la formació Soon Circus Company (19 h); l’actuació dels mallorquins Da Souza (20 h); l’espectacle H de Cia. La Corcoles (21:15 h); la presentació del nou disc de Pau Vallvé (22 h); la proposta de músic urbana de Queralt Lahoz (00:15 h); i el set de dj de VeMo (01:30 h), un projecte format per Martí Maymó i Arnau Vallvé (Manel).

RECOOPERA: un altre model de festival és possible

Esdevenir un altaveu de l’oci cultural responsable i generar el mínim impacte ambiental al territori on creix, el Lluçanès. Aquests són els eixos principals de RECOOPERA, el projecte embrionari amb perspectiva de futur del festival Cantilafont
que, conjuntament amb l’ gència de Residus de Catalunya, i amb la col·laboració dels principals agents socioeconòmics de les comarques del Lluçanès, Osona, Bages i Berguedà, presentarà una acció divulgativa durant el festival. Una iniciativa que vol demostrar i garantir que un altre model és possible, a mida, amb coherència amb l’entorn, i posant el focus en la sostenibilitat d’ara i del futur.

Una de les activitats programades és l’Espai RECOOPERA (15 de juliol), una zona dedicada a la sostenibilitat amb el suport de ZONA TIPI, on es comptarà amb la presència de les empreses ambaixadores del projecte, Serviobres i Fundació Privada Girbau, i la instal·lació de Si fóssim flors de Marga Socias i Thomas Roper. El mateix dia, el festival també acollirà la Jornada RECOOPERA, al parc dels Castanyers, amb la taula rodona titulada ‘Diàlegs possibles entre sostenibilitat i cultura’ (11:30 h), en què participaran diversos agents i projectes culturals que aposten per la sostenibilitat, i el concert de Quim Carandell (12:30 h), cantant i guitarrista de La Ludwig Band.

Des de fa gairebé 5 anys, el festival Cantilafont i l’entitat Voraviu Produccions Culturals treballen per caminar cap a una realitat més sostenible, amb accions com: la reutilització d’elements decoratius reaprofitant materials en desús d’empreses de la comarca; la supressió de plàstics, així com la instauració del got reutilitzable, el servei d’aigua a través de fonts i la vaixella compostable i la moneda biodegradable; la gestió dels residus amb Mas Les Vinyes i Cucsperativa; la creació de la plataforma de cotxe compartit i la promoció de l’ús de la bicicleta o el desplaçament a peu per tal de reduir la petjada de carboni; el repartiment dels cendrers de butxaca; i l’aposta per la gastronomia de proximitat i els productes dels establiments del Lluçanès, entre d’altres.