Divinas celebra el desè aniversari presentant el seu nou espectacle Paradís a la Sala Muntaner de Barcelona

Les tres actrius i cantants, amb dramatúrgia de Marilia Samper i direcció de Martí Torras, retraten l’Espanya de postguerra

Divinas torna a Barcelona. La companyia estarà instal·lada a la Sala Muntaner des d’avui, 17 de desembre, fins el 25 de gener per presentar el seu darrer espectacle, Paradís, i per celebrar el desè aniversari de la companyia. Aquest és el quart treball de Divinas i retrata, per primera vegada, el panorama de l’Espanya de postguerra, recuperant un patrimoni musical sovint menystingut i que fou la banda sonora de moltes persones. Amb aquest espectacle, les tres integrants de la companyia, volen retre un homenatge als seus avis i posen en escena gèneres com el cuplé, la copla o el pasdoble que sovint han estat menystinguts. Paradís destaca per la seva proximitat, comicitat i alhora duresa, amb cançons que han fet història al nostre país, i una bona dosi d’emotivitat.

Marilia Samper en signa la dramatúrgia i Martí Torras se’n responsabilitza de la direcció. Les tres integrants de la companyia, Irene Ruiz, Marta Móra i Carla Móra es posen a la pell de la Rosa, la Carmeta i la Purita. La Rosa i la Carmeta són dues coristes que havien format part d’una companyia ambulant de varietés, Paradís, que havia revolucionat mig país amb la grandesa de les seves actuacions. Ara malviuen del record d’aquell passat i continuen viatjant poble a poble, acompanyades de dos músics i actuant clandestinament per a quatre gats. En una d’aquestes actuacions coneixen a la Purita, una noieta ingènua, beata i sacrificada que vol cantar a la companyia i que en té una idea molt equivocada de Paradís. 

Com ja és habitual la música té un pes fonamental als espectacles de Divinas. A Paradís, fan un pas més i el fet de cantar en català i castellà permet incorporar, encara més, les lletres i la música a la dramatúrgia, sense que l’escena s’aturi. Amb música i veus en directe, a Paradís, Irene Ruiz, Marta Móra i Carla Móra compten amb un clarinetista –Cesc Miralta/Juli Aymí- i un pianista –Federico Mazzanti/Pau Terol-. En el decurs de l’espectacle s’interpreten temes com Volver, La Bien Pagá, La Tarara, el Vestit d’en Pasqual o El còctel de l’amor, entre més d’una vintena. Cal destacar el Pasdoble del Paradís, un tema composat expressament per a l’espectacle, obra de Mario Cobo amb aires de pasdoble, de marxa circense i espectacle ambulant. Per primera vegada, Divinas canta en català i castellà.