Don Coscarelli, premi Màquina del Temps, arriba a Sitges

L'últim film de Léos Carax, 'Holy Motors', el millor cinema coreà i l'aniversari de 'Reservoir Dogs', entre el més destacat del divendres

El Festival acull avui divendres algunes de les cites més destacades d’aquesta 45a edició, com la presència del director de culte Don Coscarelli, creador de la saga Phantasm, que rep el premi Màquina del Temps en reconeixement a la seva trajectòria. El cineasta nord-americà d’origen libi estrena John Dies At The End, l’adaptació cinematogràfica d’un serial del mateix títol que va fer furor a internet l’any 2001. Molt esperada és també la projecci&oacut e; de l’últim i polèmic film del cineasta francès Léos Carax, Holy Motors, presentat al Festival de Canes i que narra els viatges en limusina d’un personatge amb múltiples cares que és capaç de viure diverses vides a la vegada.
També aterra a l’Auditori la primera pel·lícula xinesa rodada amb tecnologia Imax 3D, Flying Swords Of Dragon Gate, de Tsui Hark, tot un desplegament del millor del cinema d’arts marcials. Més cinema asiàtic d’alt nivell inclòs a la Secció Oficial Fantàstic, en aquesta ocasió de Corea del Sud, arriba avui al Festival amb la projecció de Nameless Gangster: Rules of the Time, de Yun Jong-bin, i amb la visita de Yim Pil-sung, codirector de Doomsday Book, que avui es podrà veure al cinema Retiro. Aquesta sala t ambé acull el retorn del veterà director francès Patrice Leconte, que s’endinsa en el món de l’animació amb Le magasin des suicides.L’Auditori clourà la jornada amb la Found Footage Marató, formada per les pel·lícules V/H/SArea 407 i The Bay, tres mostres del gènere cinematogràfic del “metratge trobat”. El director Jaume Balagueró obrirà la sessió amb l’estrena exclusiva del teaser de REC 4. Apocalipsis, última entrega de la saga que rodarà en solitari a principis de l’any vinent.
Sitges celebra avui al cinema Prado el vintè aniversari de l’estrena deReservoir Dogs, el debut de Quentin Tarantino, que es va poder veure per primera vegada al Festoval l’any 1992 i es va endur els premis al millor director i guió. A més de les projeccions, el certamen ofereix avui la taula rodona “La fi del món” que, mantenint l’eix conductor d’aquesta edició del Festival, tracta la temàtica apocalíptica des d’un punt de vista cinematogràfic amb els realitzadors Àlex i David Pastor, que recentment han rodat Los últimos días, Jamie Bradshaw i Aleksandar Dulerayn, codirectors de Branded, i Yim Pil-sung.
 
Foto: Don Coscarelli rep la Màquina del Temps