Es donen a conèixer els primers premiats dels V Premis Bonart i els actes pel XX aniversari de la revista

El president Carles Puigdemont, el grup Dau al Set, el programa "This is Art" de TV3, el Museu del FC Barcelona, entre els primers premiats

El grup Bonart ha donat a conèixer els primers premiats als cinquens Premis Bonart i els actes previstos per la celebració del vintè aniversari de la revista que els impulsa. Bonart ha organitzat dos actes a Barcelona i Girona, que han comptat amb la presència de personalitats, periodistes i autoritats del món cultural, on s’ha anunciat els guanyadors dels premis corresponents a les comarques de Barcelona i Girona. Properament es donaran a conèixer la resta d’artistes i iniciatives culturals guanyadores a Lleida, Andorra la Vella, Tarragona i Perpinyà.

Primers premiats
Degut a la coincidència de la cinquena edició dels Premis Bonart amb el vintè aniversari hi haurà vint premiats en diferents categories. Els premiats per Bonart corresponents a les comarques de Barcelona són l’artista Lua Coderch; el Districte Cultural de l’Hospitalet -com a millor iniciativa institucional-; el Museu del Futbol Club Barcelona -per la tasca de divulgació de l’art a través de l’esport-; el programa de divulgació “This is art” de TV3; la Fundació Mapfre -per la divulgació de la fotografia-; i Dau al Set -en la categoria de projecció històrica-. Els premiats de comarques gironines són el president Carles Puigdemont per l’impuls del projecte Casa Pastors de Girona; la Biennal d’Art de Girona de la Diputació de Girona -pel suport a joves artistes-, i l’artista André Ricard, per la seva col.laboració amb la Fundació Mas Casadevall.
El Grup Bonart també ha revelat els reconeixement a la trajectòria que en el cas de les comarques de Barcelona corresponen a Maria Rosa Furriol, directora de la Galeria Eude; Carles Tache, director de la Galeria Tache; Josep Canals, director de la Biennal d’Art Contemporani; i Jordi Batlle, de la Galeria de Sant Cugat. Pel que fa als de comarques de Girona corresponen a Jordi Font, del Museu de l’Exili, i Miquel Mascort, impulsor de la Galeria El Claustre.
Acte central el dia 16 de maig
El grup Bonart celebrarà la Nit dels Premis Bonart i el seu vintè aniversari en un acte que tindrà lloc el dijous 16 de maig a les vuit del vespre a l’Auditori de Girona. La coincidència de la cinquena edició dels Premis Bonart amb els vints anys de l’edició de la revista, fa que s’estigui preparant una celebració especial.
Els premis s’entregaran en el decurs d’una vetllada artística en la que actuaran els finalistes del Concurs Maria Canals de piano, recentment celebrat, així com els ballarins, Laia Pujolràs i Pere Planas i la coral Sol Ixent, de Fornells de la Selva, dirigida per Alba Juandó. A més està prevista una exposició d’escultures de Medina-Campeny, que estarà situada al hall de l’Auditori.
L’acte, que comptarà amb una nodrida representació del sector artístic dels Països Catalans estarà conduit pel periodista Josep Puigbó i la cantant Clara Sánchez-Bonfill, i s’hi farà un reconeixement a totes aquelles persones i institucions que han col·laborat durant aquests vint anys amb el grup Bonart.
Durant el vintè aniversari Bonart editarà un llibre amb la seva història i prepara una exposició itinerant amb les 188 portades d’aquests 20 anys. També presentarà una nova web i ampliarà el numero de pàgines de la revista a 148. Un altre punt a destacar és l’obertura d’una seu a la ciutat de Barcelona.
Celebració del vintè aniversari del grup Bonart
Durant l’any de celebració del vintè aniversari el grup Bonart ha previst diferents iniciatives de celebració, com ara:

  • Edició d’un llibre amb la història de Bonart.
  • Exposició itinerant amb les 188 portades d’aquests 20 anys.
  • Presentació d’una nova web del grup Bonart.
  • Ampliació del número de pàgines de la revista a 180.
  • Obertura d’una seu a la ciutat de Barcelona.
  • Posada en funcionament de Bonart TV.

20 anys de la revista Bonart
La revista Bonart s’ha convertit en la de més durada de parla catalana dedicada al món de les arts visuals i plàstiques. El 19 de novembre del 1999 es va presentar el número 1 de la revista. Una iniciativa conjunta de l’artista i col·leccionista Anna Maria Camps i del crític d’art i gestor cultural Ricard Planas, que ha disposat de l’assessorament del periodista Narcís Planas. Vint anys després, el Grup Bonart Cultural compta, a més de l’edició en paper de la revista, amb una gestora cultural i un diari digital (www.bonart.cat).

Etiquetes:
,