Dorian, Els Pets i Suu, protagonistes del Festival Strenes d’aquest cap de setmana

Continuarà durant el mes de maig amb tres concerts a Barcelona: Tribade, Doctor Prats i Magalí Sare

Redacció.- El Festival Strenes continua aquest divendres 29 d’abril i enceta els concerts a un dels escenaris més emblemàtics del festival: les Escales de la Catedral. El primer grup en actuar-hi aquest any serà Dorian, la banda d’indie-pop més internacional de casa, que presentarà el seu nou disc Ritual amb gairebé el 100% d’entrades venudes. A la tarda, a la Pujada de Sant Domènec hi actuaran el duo de Salamanca i Sant Feliu de Guíxols, Salazar, i, el també duet, Kids From Mars, que estrenen seu segon disc.

El dissabte 30 d’abril, Els Pets presenten el seu esperat nou disc a les Escales de la Catedral i fa setmanes que van esgotar les entrades. 1963 és el tretzè disc de la seva trajectòria i és una proposta diferent, més eufòrica i colorista que els seus discos anteriors. El mateix dissabte, a la Pujada Sant Domènec hi tindrà lloc un doble concert amb els montserratins Lal’Ba, un projecte que sona a reggaeton, a trap i a música electrònica amb barres que parlen de sentiments i històries quotidianes; i la iniciativa liderada per Clara Viñals, Renaldo & Clara Acústic, que segueix girant amb L’amor fa calor, un disc que desprèn confiança i atreviment, i suposa una evolució en tots els sentits.

Per acabar el festival a Girona, diumenge a les Escales de la Catedral actuarà la barcelonina Suu, que és una de les cares més visibles de la nova fornada de músics catalans i espanyols del gènere neo-indie. Després de l’èxit dels dos primers àlbums torna amb, Karaoke, un disc que fa del drama una festa. Aquest serà el darrer concert de l’Strenes a Girona, però la desena edició segueix amb Doctor Prats, Tribade i Magalí Sare a Barcelona durant el mes de maig.