Dormeshia Sumbry-Edwards a la Gala final del Festival de Claqué al Mercat de les Flors

La ballarina convidada d’enguany, coneguda per haver estat l’entrenadora personal de claqué de Michael Jackson durant 11 anys

La prestigiosa ballarina de claqué nord-americana Dormeshia Sumbry-Edwards serà l’encarregada de clausurar la 10a edició del Festival de Claqué de Barcelona a la Gala Final del Claqué avui diumenge 19 de maig al Mercat de les Flors.
La ballarina convidada d’enguany, coneguda per haver estat l’entrenadora personal de claqué de Michael Jackson durant 11 anys i per haver fet història en el món del claqué per ser la primera dona en actuar a l’espectacle guanyador d’un Premi Tony, Bring in ‘Da Noise, Bring in ‘Da Funk (1996), ens delectarà amb algun dels seus números de claqué, acompanyada de músics en directe. Durant la Gala també actuaran companyies professionals catalanes com Tap Olé, Camut Band o Trakatap, entre d’altres, i es farà l’entrega del Premi Claqueta, que vol reconèixer la feina d’aquelles persones que han contribuït a fer créixer el claqué a Barcelona. Enric Torné i Coco Comín han estat alguns dels premiats en les edicions anteriors.
 
Sobre el Festival de Claqué de Barcelona
La 10a edició del Festival se celebra aquest any entre el 12 i el 19 de maig a diferents espais de la ciutat com el Parc de la Ciutadella, el Mercat de les Flors o la Nau Ivanow.
L’objectiu del Festival, i de l’Associació Tot pel Claqué, entitat organitzadora que des de 1999 fomenta la divulgació del claqué i les arts escèniques sense ànim de lucre, és potenciar el claqué i acostar i familiaritzar als barcelonins amb aquest estil de ball.
El Festival de Claqué de Barcelona, que compta cada any amb més participació ciutadana, és la cita de referència tant per als ballarins professionals i amateurs com per a l’alumnat i els espectadors, que no volen perdre l’ocasió de ser partícips dels dies en què Barcelona és la ciutat europea del claqué.